Alles Wat u Moet Weten over Blauwe Saffier

Blauwe edelsteen saffier, verlovingsring saffier, verlovingsring met blauwe saffier en je kunt meer details over stenen vinden in dit artikel.

 

Blauwe Saffier

 Blauwe saffier (Neelam Stone, Verlovingsring Saffier, Blue Sapphire) is een zeer kostbare, blauwgekleurde edelsteen van de Corundum-mineraalfamilie. Erkend als de krachtigste en snelst werkende edelsteen in de vedische astrologie, brengt het onmiddellijke rijkdom, roem en succes in het leven van de drager.

Wie zou Blue Sapphire moeten dragen?

Blauwe Saffier

Geassocieerd met de karmische Saturnus, wordt Blue Sapphire aanbevolen voor mensen die een moeilijke fase van 'Shani Sadhe Saati' of 'Dhaiya' in hun leven doormaken. Omdat de effecten vrij sterk zijn en onmiddellijk worden gevoeld, mag Neelam-steen alleen worden aanbevolen door deskundige astrologen en met grote voorzichtigheid.

  • Indiase astrologie schrijft Neelam ratna voor Makar (Steenbok) en Kumbh (Waterman) rashi.
  • Westerse astrologie beveelt blauwe saffier geboortesteen aan voor Weegschaal.
  • Neelam geboortesteen kan ook gedragen worden door Tweelingen, Maagd en Stier.

Wat zijn de voordelen van Blauwe Saffier?

Blauwe Saffier


Blauwe saffier (wat Neelam betekent in het Hindi) is behoorlijk populair en staat bekend als Neelamani, Indraneel, Indraneelam, Neela Pukhraj etc. in de oostelijke wereld. Mensen hebben enorm veel vertrouwen in deze edelsteen vanwege zijn vermogen om financiële, professionele en psychologische problemen op te lossen die zich voordoen tijdens de vermoeiende fase van Shani-Saadesati.

Onmiddellijk succes in zaken, banen en onafhankelijke projecten

Het is bekend dat Saturnus de persoon compenseert met alleen beloningen. Professionals of zakenmensen die met stagnatie in hun carrière worden geconfronteerd, kunnen de impasse doorbreken en hun fortuin in een mum van tijd keren door het dragen van saffiersteen.

Stijgende fortuinen

Een van de meest lonende voordelen van blauwe saffier is de onmiddellijke omkering van glijdende fortuinen. Neelam rashi ratan versterkt de verzwakte Saturnus en zegent de persoon daarmee met overvloedige mogelijkheden om rijkdom te creëren en te beheren.

Uitgebreide roem en populariteit

Of het nu een creatieve onderneming of een politieke ambitie is, Blue Sapphire komt de drager ten goede door zijn talent en harde werk te laten erkennen door de relevante gemeenschappen, wat hem roem en fortuin oplevert.

Geheroriënteerde discipline, geduld en onthechting

Het is bekend dat Saturnus discipline in de levensstijl van de inheemse bevolking inprent en hem gefocust, vastberaden en vooruitstrevend naar zijn werk maakt. Voordelen van Neelam-steen worden weerspiegeld in de beloningen die worden verkregen als gevolg van de geëvolueerde werkethiek van de drager.

Sterkere geest, botten en zintuigen

Neelam Stone komt de drager ten goede door zijn gewrichtspijn, jicht en artritis te genezen en zijn zintuigen in goede conditie te houden. Het kalmeert de geest en verlicht mensen van verwarring, angst en depressie.

Hoe variëren de prijzen van Blauwe Saffier? Hoeveel is het gemiddeld?

Blauwe Saffier prijs

De waarde van Sapphire Blue Stone vanwege zijn zeldzaamheid en populariteit als edelsteen voor sieraden. Bovendien, astrologisch belangrijk, blauwe saffierprijs of buiten de trend in een breed bereik van $ 40 tot $ 3080 plus per karaat.

Saffier Oorsprong

Kasjmir-saffierprijs per karaat blijft tussen $ 750 en $ 7690 plus vanwege de 'echte blauwe' kleur en fluweelachtige textuur die bij deze oorsprong hoort. Ceylon blauwe saffier prijs per karaat varieert tussen $30 tot $490 plus vanwege de algehele fatsoenlijke kwaliteit.Thailand blauwe saffieren zijn veel goedkoper.

Saffier Kleur

True Blue' of Royal Blue is de meest wenselijke kleur in blauwe saffieren. Bovendien hebben toon, verzadiging en kleurconsistentie een aanzienlijke invloed op de algehele waarde van blauwe saffier. Een helder, puur blauw en levendig verzadigd stuk trekt een veel hogere prijs op de markt dan saffieren die te donker of te blauw of grijs zijn.

Helderheid

Het vinden van een oogschone originele blauwe saffier is uitzonderlijk zeldzaam aangezien bijna elke originele Neelam-steen insluitsels bevat in de vorm van rutielnaalden (zijde). Ook kunnen locatie, volume en aard van insluitsels de kosten van Neelam beïnvloeden.

Saffier Karaat Gewicht

Het is vrij zeldzaam om een ​​originele, onberispelijke blauwe saffier tegen te komen met een waarde van meer dan een paar karaat, omdat het zeer onwaarschijnlijk is dat kleur en helderheid naast elkaar bestaan ​​op dezelfde schaal. Het is niet verwonderlijk dat voor zo'n stuk de Neelam-prijs in India of waar dan ook in de miljoenen kan lopen.

Knippen & Vormen

Een fijn gesneden blauwe saffier brengt goed geld op de markt omdat het de helderheid van de steen kan verbeteren en de zichtbare insluitsels kan verbergen. Als de kwaliteit hetzelfde blijft, zijn ronde of ovale blauwe saffieren goedkoper dan vierkante of andere aangepaste vormen vanwege de steenverspilling die daarbij ontstaat.

Behandeling

Saffieren zijn warmtebehandeld om de kleur te verbeteren en kleurzones te verwijderen. Natuurlijke, onverwarmde blauwe saffieren zijn meestal waardevoller (afhankelijk van andere factoren) dan verwarmde of chemisch gewijzigde stenen. In het laboratorium gemaakte blauwe saffieren worden vaak verkocht als echte stukken, maar zijn niet waardig of astrologisch significant.

Hoe kwaliteit Blauwe Saffier te identificeren?

Blauwe Saffier

Net als andere gekleurde edelstenen, wordt de kwaliteit van blauwe saffier gemeten door de oorsprong, kleur, helderheid en andere factoren zoals uniekheid collectief te beoordelen. Als u weet waar u op moet letten, kunt u online de beste kwaliteit blauwe saffier edelsteen kopen volgens uw financiële en astrologische voorwaarden.

Oorsprong

Blauwe saffierenmijnen zijn ontdekt in Kasjmir (India), Myanmar, Sri Lanka, Madagaskar, Thailand en Amerika. Omdat Kashmir-saffieren echter koningsblauw en fluweelachtig van structuur zijn, worden ze het hoogst gewaardeerd op de kwaliteitsschaal. Ceylon blauwe saffier edelstenen worden ook beschouwd als van goede kwaliteit. Andere oorsprongsvariëteiten zoals Bangkok blauwe saffieren zijn donkerder van kleur en daarom minder waard.

Kleur

Afgaande op de saffierkleurenkaart wordt 'true blue' als ideaal beschouwd (bijv. Korenbloemblauwe saffier) ​​die niet te violet of te paars is. Bovendien moet de steen net genoeg helder en levendig verzadigd zijn, zodat hij er niet dof of te licht uitziet. De meeste blauwe saffieren uit Kasjmir vertonen deze kenmerken en zijn daarom buitengewoon kostbaar. De kwaliteit begint echter te dalen als een of alle drie de eigenschappen van de kleurenmatrix worden aangetast. In het Hindi worden diepblauwe neelam-edelstenen vaak 'Indraneelam'-steen genoemd.

Helderheid

Gezien hun gemologische samenstelling zijn insluitsels meestal acceptabel in saffieren. Zichtbare insluitsels in blauwe saffier bestaan ​​meestal als fijne zijde (naalden), vingerafdrukken en kleurbanden. Natuurlijke blauwe saffieren zonder zichtbare insluitsels worden zelden gevonden en zijn daarom exorbitant duur. Het is echter altijd raadzaam om gecertificeerde blauwe saffier te kopen, online of bij gerenommeerde dealers om een ​​eerlijke aankoop te garanderen.

Uniciteit

Blauwe Ster Saffier

Van saffieren is bekend dat ze 'asterisme' vertonen op een zes-ray ster-achtige manier. Een blauwe saffier die zo'n effect produceert, wordt Star Sapphire genoemd. Ze zijn ontdekt in Sri Lanka, Australië, Myanmar, Thailand en bepaalde delen van Afrika en Zuidoost-Azië. Omdat de prijs van de blauwe saffier ondoorzichtig is, hangt de prijs af van de glans en perfectie van de sterrenafdruk, die het best kan worden bekeken in direct zonlicht door de steen onder verschillende hoeken te kantelen. Een goed uitgelijnde radiaal met zes stralen kan de waarde van de blauwe saffier drastisch verhogen.

Past blauwe saffier bij mij?

Blauwe Saffier

Men moet altijd onthouden dat blauwe saffier de krachtigste en snelst werkende astrologische edelsteen is en om deze reden mag het alleen worden aanbevolen door gekwalificeerde, ervaren astrologen en met de grootste voorzichtigheid. Met andere woorden, blauwe saffier past niet bij iedereen en kan nadelige gevolgen hebben voor de drager als deze wordt gedragen zonder grondig astrologisch overleg. We raden onze klanten ten zeerste aan om hun horoscopen grondig te analyseren voordat ze deze dragen.

Kan ik saffier in mijn zak houden om de astrologische voordelen te krijgen?

Het is een complete mythe dat men kan profiteren van de voordelen van blauwe saffier zonder deze op de juiste manier te dragen. Vedische astrologie beveelt ten zeerste aan dat Neelam-edelsteen de huid van de drager raakt om de voordelen ervan te ontvangen. Blue Sapphire wordt het best gedragen in een zilveren ring, maar kan ook worden aangepast tot een hanger of armband, afhankelijk van de voorkeur van de drager. Bovendien kan Blue Sapphire ook tijdens het slapen onder het kussen worden bewaard, omdat deze edelsteen het beste werkt op een onderbewustzijn en snellere resultaten oplevert.

Welke kleur is astrologisch het meest effectief bij blauwe saffieren?

Blauwe Saffier

Blauwe saffierkleur kan anders zijn voor iemand die het voor sieraden koopt en anders voor iemand die het om astrologische redenen zoekt. Meestal wordt een diep verzadigde blauwe kleur als ideaal beschouwd voor de beste resultaten en wordt deze in de meeste gevallen aanbevolen. In bepaalde situaties, op basis van iemands planetaire omstandigheden, kan een astroloog hem echter adviseren een blauwe saffier van een zeer specifieke kleur te dragen. bijv. Indraneelsteen, die veel donkerder is, kan worden voorgesteld. Evenzo kan de astroloog hem aanbevelen om Mayur Neelam te dragen, een andere variëteit van blauwe saffier die tinten blauw en groen draagt. Khooni Neelam, de blauwe saffier met rode stip-achtige insluitsels, wordt aanbevolen in zeer zeldzame en extreme gevallen. Met andere woorden, wanneer er geen specifieke vereiste is voor een blauwe saffierkleur, is diepdonkere maar heldere blauwe saffier het meest effectief.

Kan ik Sapphire Blue en Diamond samen dragen?

Ja, blauwe saffier en diamant kunnen samen worden gedragen. In de vedische astrologie wordt Saturnus geassocieerd met blauwe saffier, terwijl diamant planeet Venus betekent. Deze planeten delen een hartelijke relatie en daarom wordt de combinatie van blauwe saffier en diamant als gunstig beschouwd in de vedische astrologie. Smaragden vormen ook een goede astrologische combinatie met blauwe saffier. Het is echter absoluut noodzakelijk om een vertrouwde astroloog te raadplegen voordat u een combinatie van astrologische edelstenen draagt om negatieve planetaire invloeden te voorkomen.

Kan ik Blue Sapphire in minder karaatgewicht dragen?

Ja! Men kan natuurlijke, onbehandelde blauwe saffiersteen van hoge kwaliteit in minder karaat dragen om de voordelen ervan te ontvangen. Astrologen zijn van mening dat een laag gewicht maar gekwalificeerde blauwe saffier veel betere resultaten oplevert dan een steen van gemiddelde kwaliteit met een hoog karaatgewicht. De vermindering van het karaatgewicht mag echter niet meer dan 2 karaat bedragen ten opzichte van het lichaamsgewicht van de drager. Idealiter zou het karaatgewicht van blauwe saffier minstens 1/12e van het lichaamsgewicht van de drager moeten zijn.

Label

Hardheid

9

Specifiek gewicht

4 – 4,1

Chemische formule en groep

Oxiden, korund

Kleur

In donkerblauwe tot lichtblauwe tinten, ook Kleurloos, Grijs, Bruin, Groen, Roze, Geel

Plaatsen van Extractie

India, Thailand, Sri Lanka, Afghanistan, Australië, Brazilië, Pakistan

Chakra's

Het kan in chakra's worden gebruikt op basis van hun kleur. Blauwe saffier; Keel en voorhoofd, zwarte saffier; Wortelchakra, Gele Saffier; Zonnepijnappelklierchakra.
© Steen Soorten. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Steen Soorten