Alles Wat u Moet Weten over Opaal

Alle details die u wilt weten over Opaal ​​in dit artikel.

 

Opaal

 Opaal is een witgekleurde halfedelsteen van de silicaatmineraalfamilie die bekend staat om zijn prachtige 'kleurenspel'. Deze astrologische vervanging van kostbare diamant wordt gedragen voor succes in creatieve bezigheden, luxueuze levensstijl, hoge sociale status, huwelijksharmonie en een goede gezondheid.

Wie moet opaal steen dragen?

Opaal

Opaal betekent Upal in het Hindi en Opala in het Sanskriet, staat voor planeet Venus. Het wordt gedragen om de schadelijke effecten van de zwakke Venus in de geboortehoroscoop van de inheemse bevolking tegen te gaan en financiële welvaart, fysiek welzijn en een goede sociale status voor de drager te brengen.

  • Indiase astrologie kent Opaal ratna toe aan Tula (Weegschaal) en Vrishabha (Stier) rashi.
  • Westerse astrologie beveelt opaal geboortesteen aan voor het Weegschaalteken.
  • Opaal edelsteen kan ook worden gedragen door de ascendanten van Steenbok, Waterman, Tweelingen en Maagd.

Wat zijn de voordelen van Opaal?

Opaal

Door de geschiedenis heen staat Opal gem bekend om zijn astrologische eigenschappen en esthetische charme. In de afgelopen jaren hebben veel van de populaire sieradenmerken en modehuizen Opal gepromoot als een edelsteen voor sieraden. Voor degenen die geloven in de metafysische eigenschappen van edelstenen, is Opal als een zegen verpakt in de schoonheid die de drager helpt om te gaan met de moeilijke situaties van het leven.

  • Voor een zalig huwelijksleven: Volgens de Veda's duidt de zwakke plaatsing van Venus in de horoscoop op conflicten en onenigheid in het huwelijksleven van de inboorling die tot scheiding zou kunnen leiden. Milky Opal ratan wordt gedragen om liefde, harmonie en wederzijds begrip tussen het paar te stimuleren en de huwelijksproblemen weg te werken.
  • Verbeterde financiële en sociale status: Venus heeft betrekking op luxe en wereldse verlangens. Daarom hebben astrologen een diep vertrouwen in de opaal ratan, niet alleen voor het verbeteren van de financiële omstandigheden, maar ook voor het handhaven van de sociale status en luxueuze levensstijl van de inheemse bevolking.
  • Succes in creatieve ondernemingen: Omdat ze geassocieerd wordt met de planeet van creativiteit en innovatie, wordt de natuurlijke opaal edelsteen als zeer gunstig beschouwd voor personen die te maken hebben met creatieve blokkades, gebrek aan inspiratie en onzekerheden van het leven. Astrologen zijn er sterk van overtuigd dat het dragen van witte opaal voordelen heeft door een extra duwtje in de rug te geven aan de artistieke expressies en creatieve energieën op één lijn te brengen om betere resultaten te krijgen.
  • Geneest lever, endocriene en urinewegaandoeningen: In de medische astrologie wordt witte opaal zeer gewaardeerd om zijn metafysische eigenschappen die als nuttig worden beschouwd bij het genezen van lever-, nier- en hormonale stoornissen. Omdat het een helende edelsteen is, komt zwart opaal en vuuropaal ook ten goede aan de drager om van verschillende psychologische problemen en slaapstoornissen af ​​te komen.

Hoe kwaliteit Opaal te identificeren?

Opaal

De kwaliteit van een opaal hangt af van tal van factoren, zoals de oorsprong, kleur, de helderheid van het vuur, het vuurpatroon, de helderheid en het transparantieniveau. Koop de beste kwaliteit Opal edelstenen om het meeste uit uw winkelen te halen.

  • Oorsprong: Opaal mijnen worden ontdekt in Australië, Ethiopië, Mexico, Brazilië, Soedan, Hongarije en de VS. Van alle oorsprong is Opal uit Australië alom populair vanwege zijn heldere tint en rijke vuur. Ethiopisch opaal heeft vervolgens de voorkeur, gevolgd door Mexicaans opaal dat er transparant tot doorschijnend en roodachtig oranje uitziet.
  • Kleur: Kleur is de meest invloedrijke factor voor het evalueren van de waarde van de Opal. Puur wit met vuur is de meest dominante tint, hoewel er ook oranje, zwart, groen, blauw en roze opaal bestaan. Een witte opaal met vuur wordt als het meest wenselijk beschouwd voor zijn astrologische doeleinden. Opaal met donkere lichaamskleuren zoals zwart, blauw en groen worden even gewaardeerd omdat ze een perfect kleurenspel vertonen boven een donkere achtergrond.
  • Helderheid van vuur: De aanwezigheid van vuur is wat een dunne lijn trekt tussen een kostbare opaal (die wordt geleverd met vuur) en een gewone gewone opaal. In kostbaar opaal wordt het helderdere en consistente vuurbeeld zeer gewaardeerd, terwijl de aanwezigheid van zwak en het doffe kleurenspel de marktprijs verlagen. Common Opals zijn het meest betaalbaar, maar astrologisch minder effectief.
  • Vuurpatroon: Patroon is in feite de rangschikking van kleur die een enorme impact heeft op de opaalwaarde. Een combinatie van brede, briljante en kleurrijke flitsen is zeldzaam, daarom is het duurder dan de kleine opaal met penvuurpatroon.
  • Duidelijkheid en transparantie: In opalen bepaalt het niveau van transparantie en insluitsels de helderheid. Dendrieten, zanddeeltjes, webbing, genezen breuken en potch strand of dode plekken zijn enkele natuurlijke insluitsels die afbreuk doen aan de waarde van Opal als deze zichtbaar is met het blote oog. Aan de andere kant hangt het transparantieniveau sterk af van het type Opal, aangezien transparantie wordt bewonderd in kristalopalen, terwijl een ondoorzichtig, vlekkeloos oppervlak wenselijk is in White Opal, Boulder Opal en Black Opal.
  • Vorm: De edelsteenkwaliteit Opaal ruw wordt over het algemeen gesneden en gepolijst tot ronde en ovale cabochons (niet-gefacetteerde edelstenen). Opalen cabochons met perfecte koepels geven meestal het beste vuur weer vanuit verschillende kijkhoeken. Het wordt vaak geadviseerd om geen edelstenen met te hoge of te platte koepels te kopen, omdat ze kwetsbaarder zijn voor beschadiging wanneer ze in sieraden worden aangepast.

Hoe variëren de prijzen van Opaal? Hoeveel is het gemiddeld?

Opaal

Opaalwaarde in de markt hangt grotendeels af van de oorsprong, kleur, helderheid, kleurenspel, vorm en karaatgewicht van de edelsteen. Vanwege de populariteit van Opal-steen op de Indiase en internationale markt, worden de Opal-kosten ook beïnvloed door de vraag- en aanbodcyclus.

Opmerking: De prijs van opaalstenen begint vanaf $ 4 per karaat en kan oplopen tot $ 75 per karaat en hoger.

  • Oorsprong: Australische opaal is de meest gewilde oorsprong en trekt een premie in het bereik van $ 10 tot $ 75 per karaat. Omdat de Ethiopische opaalprijs van iets lagere kwaliteit is, varieert de prijs per karaat van $ 8 tot $ 30 per karaat. Mexicaans opaal of Mexicaans vuuropaal is ook goed geprijsd vanwege zijn heldere en unieke oranje tint.
  • Kleur: De mate van schittering in kleur is de standaard om de Opal-prijs te beoordelen. Een gloeiende edelsteen in een pure intense tint heeft altijd een hogere waarde. Aan de andere kant kunnen de saaie gekleurde opaalstenen, zelfs met een duidelijk patroon en kleurrijke flitsen, slechts een gemiddelde prijs opleveren.
  • Vuurintensiteit en patroon: In Opals beïnvloeden het aantal kleuren, helderheid en consistentie in het kleurenspel gezamenlijk de algehele waarde van de Opal. Hoe intenser, breder en kleurrijker het patroon is, hoe hoger de opaalkosten. White Opal-prijs voor stenen met sterk vuur is zo hoog als $ 700 per karaat. terwijl de waarde van een gewone witte opaalsteen slechts rond de $ 7 per karaat ligt. De Australische Black Opal-prijzen zijn vrij hoog vanwege het uitstekende kleurenspel en de hoge zeldzaamheid.
  • Duidelijkheid: De waarde van transparant opaal neemt over het algemeen af ​​door de aanwezigheid van een melkachtige of troebele achtergrond. De kosten van kristalopaal nemen toe met de toename van het transparantieniveau. Voor ondoorzichtige edelstenen, zoals witte opaal en donkere zwarte opaal, verlaagt de aanwezigheid van in het oog zichtbare insluitsels, putjes of vlekken de prijs drastisch.
  • Duidelijkheid: De waarde van transparant opaal neemt over het algemeen af ​​door de aanwezigheid van een melkachtige of troebele achtergrond. De kosten van kristalopaal nemen toe met de toename van het transparantieniveau. Voor ondoorzichtige edelstenen, zoals witte opaal en donkere zwarte opaal, verlaagt de aanwezigheid van in het oog zichtbare insluitsels, putjes of vlekken de prijs drastisch.
  • Vorm: Kostbaar opaal wordt over het algemeen in ronde, ovale of peervorm gesneden. Opaalkosten stijgen voor speciale sneden zoals markies, hart en rechthoekig vanwege de karaatverspilling die bij het proces betrokken is.
  • Behandeling: Markten staan ​​​​vol met goedkope, met suikerrook behandelde en met breuken gevulde opalen. Daarom is het belangrijk om een ​​vertrouwde lokale dealer of online winkel te kiezen om echte, echte melk Opal tegen de beste prijzen te kopen.

Wat is het verschil tussen Ethiopische en Australische opaal?

Opaal

Opalen uit Australië en Ethiopië verschillen enorm in kwaliteit. Australian Opal-edelsteen wordt geleverd in een heldere basiskleur met rijke en kleurrijke vuurflitsen die voor altijd blijven bestaan. Daarentegen is het vuur in Ethiopisch opaal minder intens en enigszins onstabiel. Omdat het van nature hydrofaan is, absorbeert Ethiopian Opals vocht en verliest het tijdelijk zijn vuur tijdens het vochtige seizoen. Daarom wordt het altijd aanbevolen om Australische opaal van de beste kwaliteit te kopen om maximale astrologische voordelen te garanderen.

Wat is het verschil tussen Opaal with Fire en Opaal met dubbelzijdig vuur?

Opaal

Bij Steen Soorten hebben we Opals gecategoriseerd op basis van de intensiteit en omvang van vuur. Opaal met dubbele zijde heeft een sterk vuur dat zich over het hele oppervlak uitstrekt en van beide kanten en alle hoeken van de steen zichtbaar is. Opaal met vuur toont het kleurenspel prominenter op het bovenoppervlak en is minder in aantal op het binnenoppervlak. Beide variëteiten worden als goed beschouwd voor het astrologische doel. Maar omdat de onderkant van de steen de huid raakt, wordt Opal met dubbelzijdig vuur als een betere keuze beschouwd.

Wordt de kleur van vuur geassocieerd met een planetair effect?

Ja! De kleur en intensiteit van het vuur beïnvloeden de metafysische eigenschappen van de opaal edelsteen. Over het algemeen is Opaal de edelsteen voor planeet Venus. Maar volgens de astrologen beïnvloedt de kleur van vuur ook de astrologie van de Opaal. De kleur van vuur die dominantie in de flitsen laat zien, geeft eerder resultaten van de bijbehorende planeet. Als het rood bijvoorbeeld prominenter is in het vuur, dan zal het opaal ook de energieën van de zon benutten, terwijl als blauw de dominante kleur is in flitsen, dan zullen de positieve energieën van Saturnus ook worden gecombineerd. Een opaal met een volledig spectrum van kleuren in het vuur wordt vanuit astrologisch perspectief als het beste beschouwd.

Waarom verliest Ethiopisch opaal zijn vuur tijdens het vochtige seizoen?

Opaal

Opaal uit Ethiopië, met name de Ethiopische Welo Opal, is een hydrofaansoort, wat betekent dat het water of vocht opneemt. Telkens wanneer deze opalen in water worden gedrenkt of overmatig worden blootgesteld aan vocht, 'verliezen' ze hun vuur. Zodra het echter in natuurlijke omstandigheden is gedroogd, behoudt het opaal zijn oorspronkelijke kleur en staat. Het is belangrijk op te merken dat kunstmatige pogingen om het droogproces te versnellen moeten worden vermeden, omdat dit interne scheuren in het Opal-kristal kan veroorzaken en de schoonheid ervan zal vernietigen.

Uit zirkoon en witte opaal met vuur - wat is een betere astrologische keuze?

Zirkoon is een betere astrologische vervanging van diamant. White Opal met vuur is de volgende meest geprefereerde keuze om de positieve energieën van planeet Venus te krijgen. Astrologisch wordt het altijd aanbevolen om de primaire edelsteen te dragen om snelle en betere resultaten te krijgen. Omdat het een Upratna, Zircon en White Opal is, heeft het minder impact en kost het meer tijd om de astrologische effecten ervan in het leven van de inheemse bevolking te laten zien.

Label

Hardheid

5.5 - 6

Specifiek gewicht

1.9 - 2.3

Chemische formule en groep

SiO2nH2O en silicaat

Kleur

Vuurrood, kleurloos, wit, roze, blauw en gemengde regenboogkleuren, glinsterend, doorschijnend of transparant

Plaatsen van Extractie

Australië, Mexico, Afrika, Peru, Hongarije, Turkije, westelijke VS

Chakra's

Voorhoofd, Derde oog, Kroon
© Steen Soorten. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Steen Soorten