Alles Wat u Moet Weten over Blauwe Topaas

Blauwe edelsteen topaas, topaas blauw prijs, blauw topaas edelsteen, blauwe topaas edelsteen en je kunt meer details over stenen vinden in dit artikel

 

Blauwe Topaas

 Blauwe topaas (blue topaz), de vervanger van Blauwe Saffier, is een transparant blauw gekleurde, halfedelsteen uit de Topaz minerale familie. Het wordt geleverd in een breed scala aan kleuren, waaronder subtiel hemelsblauw tot intens inktzwart.

Blauwe topaas is een van de populaire edelstenen die de aandacht heeft getrokken vanwege zijn glanzende blauwe kleur, astrologische voordelen en geweldige sieradenoptie. In de Vedische astrologie wordt deze edelsteen aanbevolen als de astrologische vervanging van de kostbare blauwe saffier en meer gekoesterd voor het maken van verleidelijke sieradenontwerpen. blauwe topaas is te vinden in drie aantrekkelijke tinten en wordt dienovereenkomstig genoemd. De bleke Sky blauwe topaas, koele Swiss blauwe topaas en diepe London blauwe topaas. De fonkelende edelstenen roepen prachtig beelden op van wind, lucht en water. blauwe topaas kan van nature voorkomen, maar is in vergelijking zeldzamer. Het is ook de staatsedelsteen van Texas.

Wat is de betekenis van Blauwe Topaas?

Blauwe topaas is de geboortesteen voor december en de edelsteen van de vierde huwelijksverjaardag. Astrologen verbinden Blue Gemstone met de machtige planeet Saturnus (Shani). Er wordt gezegd dat de beste astrologische voordelen van blauwe topaas-steen worden ontvangen door mensen die door Shani's Dhaiyya, Kantakshini, Shaade Sati of Dhasha-fase gaan.

Wat zijn de voordelen van Blauwe Topaas?

Blauwe Topaas

Blauwe topaas-edelsteen heeft mystieke helende eigenschappen en wordt beschouwd als een hulpmiddel voor emotioneel evenwicht. Deze verleidelijke edelsteen brengt welvaart, geluk, vrede, een goede gezondheid en staat bekend om zijn talrijke helende en astrologische voordelen. blauwe topaas staat voor kracht, wijsheid en moed. In alternatieve geneeswijzen worden de helende eigenschappen zeer gerespecteerd voor het genezen van een verscheidenheid aan fysieke en mentale ziekten. Volgens edelsteengenezers is deze verleidelijke edelsteen gunstig voor mensen die op creatief gebied werken, zoals schrijvers, zangers, enz. Net als zijn mooie charmante kleur heeft blauwe topaas een koel en kalmerend effect op het leven van de drager. De opmerkelijke voordelen van het dragen van blauwe topaas zijn:

  • Gezondheidsvoordelen: Blauwe topaas-edelsteen kan verlichting bieden bij angst en ook slapeloosheid genezen. Het kan ook de nieren, het hart en het immuunsysteem genezen. Deze edelsteen is ook gunstig voor mensen die te maken hebben met stress, vroegtijdige veroudering en vruchtbaarheidsproblemen.
  • Financiële voordelen: Een natuurlijke blauwe topaas brengt welvaart, welvaart en succes in het leven van de drager. Voor degenen die worstelen met zaken, kan het dragen van een blauwe topaas-edelsteen hun bedrijf helpen bloeien en geluk brengen.
  • Verbetert het beoordelingsvermogen: Blauwe topaas zegent de drager met wijsheid, waardoor de persoon problemen kan analyseren, de juiste beslissingen kan nemen en stressvolle situaties in het leven kan overwinnen. Deze edelsteen wordt als zeer nuttig beschouwd voor professionals in de rechterlijke macht, onderzoek of administratieve functies.
  • Symbool van liefde en trouw: Het dragen van blauwe topaas edelstenen brengt begrip, liefde en harmonie tussen de echtgenoot. Deze edelsteen vergroot de liefde en het wederzijds begrip tussen partners en geeft de drager positiviteit.

Hoe kwaliteit Blauwe Topaas te identificeren?

Blauwe Topaas

Blauwe topaas is gewild en gewaardeerd om zijn levendige blauwe tint, glasachtige glans, schittering, elegantie, helderheid, snit en karaatgewicht. Pure Topaz is transparant en kleurloos. De onzuiverheden en behandelingen veroorzaken variaties in kleur. Bepaalde parameters bepalen de kwaliteit van blauwe topaas en op basis van deze parameters kunnen de blauwe topaas-waarde, kwaliteit en authenticiteit worden beoordeeld. De parameters omvatten:

  • Oorsprong: De fijnste en beste kwaliteit blauwe topaas wordt geproduceerd uit de mijnen van Brazilië, die vaak wordt bestraald om een ??intense blauwe kleur te krijgen. Andere losse stenen van blauwe topaas van edelsteenkwaliteit zijn te vinden in Rusland, Japan, India, Sri Lanka, de Verenigde Staten, Australië, Mexico en Zuid-Afrika. Braziliaanse blauwe topaas staat bekend om zijn uitzonderlijke kleur, consistente helderheid en enorme omvang.
  • Kleur: Blauwe topaas-kleur is de belangrijkste kwaliteitsfactor die het onderscheidt van andere blauwe topaas-variëteiten. Volgens Gem-experts geldt: hoe intenser, uniformer en dieper de kleur, hoe hoger de kwaliteit van de edelsteen.
  • Duidelijkheid: Blauwe topaas heeft een transparant uiterlijk. Omdat het een Type 1 edelsteen is en vaak vrij is van insluitsels of gebreken. Het staat bekend om zijn glans en duurzaamheid. Hoe duidelijker de edelsteen, hoe meer waarde het weergeeft. De kwaliteit en waarde van de edelsteen nemen meestal af met meer insluitsels, breuken, oppervlaktekrassen of vlekken. De meeste blauwe topaas die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn doorgaans oogschoon en vrij van zichtbare gebreken.
  • Snit: De snit kan een dramatisch effect hebben op de face-up kleur. blauwe topaas is een vrij veelzijdige edelsteen die wordt gevonden in een grote verscheidenheid aan vormen, waaronder ovaal, rond, vierkant, hart, biljoen, peer, rechthoekig kussen en nog veel meer. Over het algemeen nemen de kosten toe voor edelstenen in mooie vormen met diepere sneden, omdat hun snijproces meer verspilling van het ruwe met zich meebrengt. Een uitstekende snit, perfecte symmetrie en goede glans reflecteren een grote hoeveelheid licht van zijn facetten. blauwe topaas Natural heeft een perfect decolleté en een schitterende schittering. Een slecht geslepen edelsteen zal nooit licht reflecteren en in plaats daarvan een doffe uitstraling hebben.

Hoe variëren de prijzen van Blauwe Topaas? Hoeveel is het gemiddeld?

Blauwe Topaas prijs

De prijs van blauwe topaas per karaat varieert afhankelijk van de oorsprong, transparantie, helderheid, snit, vorm, grootte, glans, insluitsels en het certificaat dat het draagt. Op basis van de genoemde kwaliteitscombinatie kan de prijs van blauwe topaas beginnen van $ 4 per karaat tot $ 11 per karaat en zelfs meer. De ongeëvenaarde schoonheid, uitstekende glans en uitstekende duurzaamheid maken blauwe topaas-edelsteen een perfecte keuze voor iedereen.

Blauwe topaas-richtlijnen voor kopers, pas op

Blauwe topaas is in de natuur overvloedig aanwezig, vooral in grote maten en is over het algemeen kleurloos van aard. Wanneer een redelijk transparante blauwe topaas wordt gevonden, kan dit komen door de gebruikte bestralingen en behandelingen. Warmtebehandeling is een door de industrie geaccepteerde standaard die kan helpen de schoonheid van blauwe topaas te verbeteren, waardoor het meer geschikt is voor uw exclusieve sieradenontwerpen. Deze behandelingen zijn echter permanent en betrouwbaar, maar er zijn altijd uitzonderingen. De kunstmatige behandelingen kunnen gedeeltelijk hun kleur verliezen bij blootstelling aan zonlicht of hoge temperaturen als ze niet door een betrouwbare bron worden gedaan. Daarom wordt aanbevolen om altijd bij vertrouwde en betrouwbare bronnen te kopen.

Zoals besproken, is blauwe topaas over het algemeen kleurloos. De bleke en ruwe blauwe topaas wordt eerst bestraald en reflecteert vervolgens een andere kleur (volgens de vereisten). Dubbelzinnigheid is er altijd, vooral in de wereld van vandaag waar men niet kan vertrouwen op ongeautoriseerde bronnen. Men moet altijd om een ??echt rapport van het Gemological Laboratory vragen voordat u een edelsteen koopt. De Lab-certificeringen bepalen de authenticiteit van de edelsteen. Klanten moeten onderscheid kunnen maken tussen echte en nep Gem Lab-certificeringen en altijd de fysieke kenmerken van blauwe topaas-steen van Gem Experts en Astrologen moeten verifiëren. Om de authenticiteit van de blauwe topaas te identificeren, kan de klant het rapportnummer op het Gem Lab-certificaat van de Gem Lab-website of het bedrijfslab controleren. Als beide rapportnummers hetzelfde zijn, is het een authentieke blauwe topaas-edelsteencertificering.

Blauwe Topaas Sieraden

Blauwe Topaas

Blauwe topaas staat bekend om zijn mooie kleur en uitstraling. Het is dus een uitstekende sieradensteen. Vanwege zijn aantrekkelijke kleur, goede glans en uitstekende transparantie. Het is zeer wenselijk en heeft een glamoureuze en elegante uitstraling. Het voegt een verfijnde aantrekkingskracht toe aan de sieraden en straalt de persoonlijkheid van de drager uit. Deze betoverende edelsteen is behoorlijk duurzaam en kan daarom worden gedragen in sieraden voor dagelijks gebruik. Deze indrukwekkende blauwe edelsteen kan een element van uniciteit, charme en elegantie toevoegen aan de op maat gemaakte verlovingsringen en trouwringen van moderne bruiden en bruidegoms. blauwe topaas is echter een uitstekende optie voor uw vintage en rode loper-looks.

Verkrijgbaar in verschillende tinten, blauwe topaas edelsteen wordt een populaire keuze voor ringen, armbanden, hangers, kettingen, oorbellen, enz.

Hoe moet de Blauwe Topaas worden schoongemaakt en onderhouden?

Blauwe topaas heeft een hardheid van 8 op de schaal van Mohs. Normale en zachte zorg is vereist om het blauwe topaas-kristal te reinigen. Blootstelling aan extreme hitte, ultrasone en stoomreinigers en chemicaliën kan worden vermeden omdat de kwaliteit van de edelsteen kan worden aangetast. Het is echter aan te raden om je blauwe topaas-sieraden thuis voorzichtig schoon te maken met een mild afwasmiddel. Men kan een milde tandenborstel gebruiken om voorzichtig al het vuil van de edelsteen te wrijven.

Vervagen de astrologische voordelen wanneer een behandelde Blauwe Topaas-edelsteen wordt gedragen?

Niet echt. Het wordt echter altijd aanbevolen om een edelsteen in zijn natuurlijke vorm te dragen om de astrologische voordelen te verkrijgen.

Met welke factoren moet rekening worden gehouden bij het kiezen van een blauwe topaas?

Men moet altijd rekening houden met de kleur, helderheid, snede en karaatgewicht voordat u een edelsteen kiest.

Is uitgestraalde blauwe topaas schadelijk voor de huid?

Nee, uitgestraalde Blauwe Topaas is niet schadelijk voor de huid. De bestralingen worden gedaan om een fijne kleur en uitstraling aan de edelsteen toe te voegen en zijn absoluut veilig om te dragen.

Verliest blauwe topaas zijn kleur?

Hoewel de kleur van blauwe topaas niet gemakkelijk vervaagt. Als de steen echter voor een langere periode in direct zonlicht wordt bewaard, kan hij zijn glans verliezen. Het is mogelijk dat de kleur van blauwe topaas na 5-7 jaar vervaagt als er niet goed voor wordt gezorgd.

Is blauwe topaas een goede keuze voor een verlovingsring?

Ja! Blauwe topaas is een harde steen met 8 van de 10 Mohs-hardheidsschaal en is een goede keuze voor verlovingsringen. Het is een betaalbare edelsteen en vormt een geweldig alternatief voor traditionele diamanten ringen.

Kan ik blauwe topaas in geel goud dragen?

Nee! Astrologen adviseren mensen vaak om Shani Ratna (Blauwe Saffier en zijn vervangers zoals Iolite, Amethyst en blauwe topaas) niet in gouden instellingen te dragen. Dit komt omdat goud de planeet Zon vertegenwoordigt die volgens de heilige geschriften geen vriendschappelijke relatie heeft met planeet Saturnus. De combinatie van blauwe topaas en Gold kan een schadelijk effect hebben op de drager en wordt daarom vermeden. Men kan onze zeer deskundige astrologen raadplegen voor het geval ze specifiek blauwe topaas in geel goud willen dragen.

Kan ik blauwe topaas dragen als astrologische vervanging voor Blauwe Saffier?

Ja, men kan blauwe topaas dragen als de astrologische vervanging voor Blauwe Saffier edelsteen. Maar astrologen raden Ioliet en Amethist edelstenen meestal aan als de beste alternatieven, omdat ze gemakkelijk verkrijgbaar zijn in de natuurlijke vorm en tegen zeer betaalbare prijzen kunnen worden gekocht. Om astrologische redenen wordt een natuurlijke, onbehandelde en onverwarmde edelsteen als een ideale keuze beschouwd. De meeste blauwe topaas-edelstenen die op de markt verkrijgbaar zijn, worden tot een bepaald niveau bestraald om hun schoonheid en kleur te verbeteren. Daarom wordt blauwe topaas als de op één na beste optie beschouwd.

Label

Hardheid

8

Specifiek gewicht

3,5-3,6

Chemische formule en groep

Al2 SiO4 (F, OH)2

Kleur

Kleurloos, wit, grijs, dof blauw, geel, geelachtig bruin, rood

Plaatsen van Extractie

Rusland, China, Duitsland, Brazilië, Japan, Sri Lanka, VS, Nigeria, Pakistan

Chakra's

Wortel, Zonnevlecht, Keel, Kroon
© Steen Soorten. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Steen Soorten