Alles Wat u Moet Weten over Iranian Turquoise

Alle details die u wilt weten over Iranian Turquoise ​​in dit artikel.

 

Iranian Turquoise

 Iraans turkoois, ook bekend als Perzisch turkoois, is een schitterende, hemelsblauwe variëteit van turkoois, afkomstig uit de mijnen van Iran. Irani Feroza helpt bij fysieke versterking en overwint remmingen.

Het is altijd een steen geweest waarvan gedacht werd dat het geluk en geluk zou brengen en het zou beschermen tegen het boze oog. Door de geschiedenis heen heeft turkoois steen zijn plaats gevonden in het maken van sieraden, als ornamenten op plaatsen, in de verwerking van oorlogsmateriaal om geluk te brengen en op vele andere gebieden.

Turkoois Steen (Turkoois) Eigenschappen

Iranian Turquoise

Turkoois komt uit de groep Fosfaatmineralen. Het bevat fosfaat, koper en aluminium. Turkoois steen (Turquoise) is ondoorzichtig, ondoorzichtig en wasachtig. Het is te vinden in de mooiste kleuren blauw, van hemelsblauw tot turkoois blauw, groenblauw en blauwgrijs. De beste kwaliteit turkoois stenen zijn hemelsblauw zonder aders of lijnen, maar turkoois met een paar gouden stippen of aderen zijn ook erg mooi en hebben een hoge voorkeur. Omdat de hardheid tussen de 5-6 ligt, is het een steen die gemakkelijk kan worden gebruikt in sieraden en het maken van sieraden. De belangrijkste plaatsen waar de turquoise steen wordt gewonnen zijn Amerika, Israël, Mexico, Tibet, Chili, Australië, Iran, Afghanistan.

Turkoois, dat zeer waardevol en zeer sterk qua effect is, ziet helaas niet de waarde die het vandaag verdient. De reden hiervoor is dat er veel nep turquoise stenen op de markt zijn. Niet elke turkoois gekleurde steen is Turkoois of Turkoois. Zelfs experts wiens vervalsingen zo geavanceerd zijn, hebben soms moeite om echt turkoois van kunstmatige te onderscheiden. Turkoois steen is een zeer waardevolle en dure steen, dus er zijn veel vervalsingen op de markt. Over het algemeen wordt howliet geverfd in een laboratoriumomgeving en te koop aangeboden als turkoois.

Er wordt aangenomen dat turkoois beschermt tegen het boze oog. Het is een van de stenen die het meest door vrouwen als sieraad worden gebruikt. Het is gunstig voor het spijsverteringsstelsel, vooral wanneer het wordt gebruikt als riemgesp. Turkoois verbetert de balans bij gebruik met zilver. Turkoois steen symboliseert ook vrede.

Turkoois kan in alle kleurtinten tussen hemelsblauw en groen zijn. Terwijl het ijzer of chroom is dat de turquoise steen zijn groene kleur geeft, is het het koper dat hem zijn blauwe kleur geeft. Wanneer beide worden gecombineerd, heeft het een prachtige turquoise kleur.

Sommige hebben gouden aderen. Het geeft rust en vrede aan de persoon die het gebruikt, en elimineert angst. Turkoois versterkt ook het lichaam. Het geeft geluk aan de persoon die het gebruikt.

Hoe moet de Iranian Turquoise worden schoongemaakt en onderhouden?

Iranian Turquoise

De hardheidsgraad van turquoise steen varieert tussen 5-6. Hoewel het van gemiddelde hardheid is, omdat het een van de stenen is die water bevat, zullen kleurveranderingen, verslechtering van de structuur en dof worden optreden bij blootstelling aan overmatig water, langdurig zonlicht of hitte. Om deze reden moet delicate en zorgvuldige zorg worden betracht.

Verandert de kleur van turquoise steen?

Iranian Turquoise

Degenen die turkoois gebruiken, weten dat turkoois in de loop van de tijd van kleur kan veranderen, maar waarom?

Omdat turkoois een steen is die ook water bevat, moet deze worden beschermd tegen zonlicht of extreme hitte. Anders zal de structuur van de steen verslechteren. Wanneer de structuur van de steen verslechtert, verandert de kleur en wordt deze groener. Integendeel, omdat Firuze een poreuze structuur heeft, heeft het ook het vermogen om water op te nemen. In dit geval zullen er verschillen zijn in de kleur van de steen. Daarom deze wijziging.

Ook, zoals we hierboven vermeldden, als je steen niet turkoois is maar geverfd howliet of een andere steen, dan zullen er verschillen zijn in de kleur van je steen, omdat de verf erop zal worden verwijderd. Soms kunnen de gouden of witte aderen op Turquoise kunstmatig met verf worden gemaakt. Vervolgens wordt de bovenkant van de steen bedekt met was of olie. Of een dergelijk proces al dan niet wordt uitgevoerd, kan worden begrepen door licht te wrijven met de rand van een metaal zoals een mes of zakmes. Als het stenen oppervlak zacht is en de aderen gemakkelijk kunnen worden geschraapt, is het Howliet of een andere steen die met verf in Turkoois is veranderd.

Om het meeste uit de voordelen van turquoise steen te halen, moet het de huid raken. Er mogen geen chemicaliën worden gebruikt bij het reinigen van de Turquoise Steen.

Wat zijn de voordelen van Iranian Turquoise?

Iranian Turquoise

  • Het kalmeert angst. Het geeft rust.
  • Het is nuttig bij het verlichten van het verdriet van rouwende mensen, of bij het redden van degenen die geschokt zijn door een gebeurtenis. Het geeft hen het gevoel van rust dat mensen in deze situatie nodig hebben.
  • Het versterkt de genezende krachten van degenen die het dragen en helpt hen hun wijsheid te vergroten.
  • Het is effectief tegen het boze oog.
  • Er wordt aangenomen dat het een geluks- en gelukssteen is,
  • Het brengt succes
  • Het is een steen die elke dag als sieraad gebruikt kan worden. Vooral wanneer begraven in zilver, neemt het effect toe en stabiliseert het.
  • Voor spijsverteringsproblemen; Te gebruiken als riemgesp, armband of ring.
  • Het reguleert de bloeddruk en is goed voor hartaandoeningen.
  • Lijnt en balanceert de chakra's.

Label

Hardheid

5 - 6

Specifiek gewicht

2.6 - 2.9

Chemische formule en groep

CUAI6 (PO4) 4 (OH) 8 4-5H2O en oxiden

Kleur

Turquoise, hemelblauw, groenachtig blauw, blauwgrijs

Plaatsen van Extractie

Amerika, Israël, Mexico, Tibet, Chili, Australië, Iran, Afghanistan

Chakra's

Keel, Spijsvertering
© Steen Soorten. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Steen Soorten