Alles Wat u Moet Weten over Bixbite

Alle details die u wilt weten over Bixbite ​​in dit artikel.

 

Bixbite

 Bixbite, ook bekend als rood Beryl, is een uiterst zeldzame en betoverende rode variëteit van het Beryl-mineraal dat uitsluitend wordt aangetroffen in het Wah Wah-gebergte in Utah.

Bixbite, ook in de volksmond bekend als rood Beryl en rood Emerald, is een van de zeldzaamste varianten van het Beryl-mineraal, dat de thuisbasis is van verschillende verleidelijke edelstenen zoals de

Smaragd, Aquamarijn, Heliodor, Morganiet, Gosheniet en Pezzottaiet. Het rode Beryl Bixbite-mineraal krijgt deze aantrekkelijke rode kleur door de aanwezige sporen van mangaan.

Wat is de betekenis van Bixbite (Rood Beryl)?

Bixbite

Bixbite dankt zijn naam aan de oprichter Maynard Bixby die in 1905 het rood Beryl-mineraal ontdekte in Utah, VS. Tegen de jaren vijftig werd een grotere en grotere hoeveelheid Bixbite opgegraven uit het Wah Wah-gebergte in Utah, waardoor het de enige bron van de edelsteen werd. Bixbite-hardheid valt tussen de 7,5 - 8 op de schaal van Mohs, en zijn enorme kleur en glans maken het een elegante keuze voor sieraden. De Wah Wah Mountains van Utah zijn de enige plaats waar Bixbite-mijnbouw nog steeds plaatsvindt.

Hoe moet het bixbite-certificaat zijn?

Bixbite

Bixbite, dat uitsluitend afkomstig is uit Utah, is vatbaar voor fraude. Het wordt verwarmd en behandeld met chemicaliën om het uiterlijk te verbeteren en te lijken op een Bixbite-edelsteen van edelsteenkwaliteit. Rode Beryl-edelsteen die wordt behandeld of verwarmd, is eerder te onderscheiden van de natuurlijke rode Beryl-edelsteen, omdat ze vergelijkbare fysieke eigenschappen lijken te hebben. U kunt echter altijd een edelsteenlaboratorium raadplegen om de authenticiteit en kwaliteit van uw Bixbite-steen te achterhalen. Deze laboratoria maken gebruik van moderne technologie en ervaren edelsteenkundigen die de rode Beryl-steen testen en de authenticiteit en kwaliteit ervan afleiden en vervolgens een laboratoriumcertificaat afgeven dat als universeel bewijs daarvan fungeert. Als je een Bixbite-edelsteen wilt kopen, zorg er dan voor dat je een laboratoriumcertificaat meekrijgt om er zeker van te zijn dat je een echte Bixbite Beryl hebt gekocht.

Bixbite Juwelen

Bixbite

De betoverende rode kleur, de dreigende glans en de hardheid maken Bixbite-sieraden een must-have voor sieradenliefhebbers! Rode Beryl-sieraden zijn er in verschillende aantrekkelijke opties, met als meest elegante keuzes de rode Beryl-ketting, ring, hanger, armbanden, enz.

Hoe variëren de prijzen van Bixbite? Hoeveel is het gemiddeld?

Bixbite

Rood Beryl-prijs per karaat kan oplopen tot $ 10.000. De rode Beryl-waarde wordt bepaald door de kwaliteitsfactoren zoals kleur, helderheid, snit en karaatgewicht te beoordelen.

  • Kleur: Bixbite prijsverhogingen voor exemplaren met een goede kleurconsistentie. Over het algemeen zijn rozerood, dieprozerood en kruisbesrode kleuren gewenst en is er veel vraag naar. De waarde voor dergelijke exemplaren blijft hoog en is daarom dienovereenkomstig geprijsd.
  • Duidelijkheid: De rode Beryl-kosten worden ook beïnvloed door de duidelijkheid. Bixbite is meestal zwaar inbegrepen. De rode Beryl-waarde neemt echter toe voor stukken die oogschoon zijn of minimale zichtbare insluitsels of gebreken hebben.
  • Snit: Een vakkundig gesneden of gefacetteerde Bixbite heeft een verbeterde kleur en kan zichtbare insluitsels verbergen. Deze arbeid brengt echter extra kosten met zich mee. Bovendien leidt snijden en facetten tot ruwe verspilling van rode Beryl. Dit alles wordt gecompenseerd door de Bixbite-kosten. Over het algemeen zijn Bixbite-cabochons een meer economische optie, omdat ze minder verspilling van ruwe edelstenen van Bixbite veroorzaken en minder arbeid nodig hebben om te worden verwerkt. Het is duidelijk dat fancy gevormde edelstenen een hogere Bixbite-waarde hebben in vergelijking met eenvoudige slijpvormen of cabochons.
  • Karaatgewicht: De Bixbite-kosten worden ook bepaald door het karaatgewicht. Meestal wordt Bixbite raw vervolgens verwerkt om kleine edelstenen te krijgen. Het is zeldzaam om een ​​groot exemplaar van een rood Beryl-mineraal te verkrijgen, en zelfs als het wordt gekocht, is het meestal zwaar inbegrepen en komt het niet overeen met de kwaliteitseisen. Als de kwaliteit echter niet wordt aangetast, zullen grotere edelstenen een hogere prijs hebben.

Wat is Bixbite?

Bixbite

Bixbite, ook bekend als rood Beryl en rood Emerald, is een uiterst zeldzame en betoverende rode variëteit van het Beryl-mineraal dat uitsluitend wordt aangetroffen in het Wah Wah-gebergte in Utah. Bixbite dankt zijn naam aan de oprichter Maynard Bixby die in 1905 het rood Beryl-mineraal ontdekte in Utah, VS. Het Bixbite-mineraal krijgt deze aantrekkelijke rode kleur door sporen van mangaan die erin aanwezig zijn.

Wat is het verschil tussen Bixbite en Pezzottaite?

Bixbite

Bixbite en Pezzottaite zijn beide buitengewoon fascinerende edelstenen die behoren tot de Beryl-mineralenfamilie. De laatste tijd wordt rode Pezzottaite in de handel verkocht als Bixbite. Hoewel het lijkt op de kleur en enkele minerale kenmerken van Bixbite, is het geen Bixbite. De chemie en structuur van de twee kristallen zijn absoluut verschillend. Bovendien is Bixbite alleen afkomstig uit Utah, terwijl Pezzottaite in Madagaskar is gewonnen.

Hoe Bixbite schoonmaken?

Bixbite heeft een hardheid van 7,5 - 8 op de schaal van Mohs, waardoor het een vrij duurzame edelsteen is. Het heeft echter de neiging om vuil over zichzelf te verzamelen en moet worden schoongemaakt. Om Bixbite schoon te maken, gebruik je warm water en milde zeep om het te wassen. Het gebruik van een zachte borstel schrobt het vuil van de edelsteen. Spoel het ten slotte af met warm water en droog het af met een zachte doek. Als u dit tweewekelijks doet, blijft uw Bixbite-edelsteen schoon en glanzend.

Label

Hardheid

9

Specifiek gewicht

3.9 - 4

Chemische formule en groep

Be3Al2Si6O18 + Mn

Kleur

Rood

Plaatsen van Extractie

VS

Chakra's

Alle chakra's
© Steen Soorten. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Steen Soorten