Alles Wat u Moet Weten over Black Pearls

Black desert pearlabyss, blackpearls, black pearls, crimson desert, miel black pearl en je kunt meer details over stenen vinden in dit artikel.

 

Black Pearls

 De Tahitiaanse parel of zwarte parel is een natuurlijke edelsteen gemaakt van de zwarte lip-oester. Deze parels danken hun naam aan het feit dat ze oorspronkelijk worden gekweekt rond de eilanden van Frans-Polynesië, rond Tahiti.

Wat is de betekenis van Black Pearls?

Black Pearls

Betoverende Black Pearls van de Pinctada margaritifera of Black-lip pareloester, zijn beter bekend als Tahitiaanse parels. Deze parels worden vaak Black Pearls genoemd, maar hebben een uitzonderlijk toonbereik van licht, roomwit en grijs tot majestueus groen, helder pauw en intens zwart.

In tegenstelling tot andere parelvariëteiten, hebben Tahitiaanse parels over het algemeen een donkerdere toon en verzadiging en behoren ze tot de meest stijlvolle en luxueuze parelvariëteiten ter wereld, ongeacht het feit dat ze vrij laat in de handel zijn gekomen. Ze werden mainstream gemaakt door de inspanningen van de heer Robert Wan, een Tahitian, en zijn in New York gevestigde collega's.

Over het algemeen zijn Black Pearls symbolen van rijkdom en welvaart geweest vanwege hun zeldzaamheid en ongelooflijke waarde. De oude Chinese mythologie geloofde dat Black Pearls werden gevormd in de hoofden van draken en beschouwde de zwarte parel als een symbool van wijsheid.

Black Pearls zijn de zeldzaamste kleur van de parels en hoe hoger de glans van een parel, hoe duurder het wordt. In de mythologie zijn ze verbonden met luxe en succes en zouden ze geluk en rijkdom brengen.

Black Pearls (Tahitiaanse parels) Type en herkomst

Black Pearls


Natuurlijke Tahitiaanse parels zijn een van de meest waardevolle parels die commercieel worden gekweekt en hebben een natuurlijke donkere tint in tegenstelling tot de behandelde zwarte kleuren van Akoya en zoetwaterparels.

  • Tahitiaanse parelmaten: Tahitiaanse parels hebben een parelmoer dat over het algemeen erg dicht is, met de laagste dikte die door de Frans-Polynesische regering voor export is toegestaan, namelijk 0,8 mm, waardoor ze een van de grootste parels ter wereld zijn.
  • Tahitiaanse parelkleuren: Ongeacht hun grote formaat, dat meestal varieert van 8 mm tot 18 mm, is het eigenlijk het spectrum van kleuren dat ze meestal bezitten, waardoor ze zo populair zijn voor sieraden. Behalve dat ze al een donkere verzadiging hebben, hebben ze ook ondertonen en boventonen zoals die van groen, roze, blauw, zilver en geel, en soms een mix van meerdere van deze kleuren. Ze creëren populaire variëteiten zoals Tahitiaanse pauwenparels, blauwe Tahitiaanse parels, chocolade Tahitiaanse parels (bruine Tahitiaanse parel), grijze Tahitiaanse parels, zilveren Tahitiaanse parels, roze Tahitiaanse parels en pistache Tahitiaanse parels.
  • Tahitiaanse parelvormen: Hoewel ronde Tahitiaanse parels het meest gewild zijn, zijn deze Black Pearls er in verschillende andere vormen, zoals bijna ronde parels, druppels, barokparels, knoopparels en omcirkelde parels. Toch zijn sommige edelsteenkenners ook geïnteresseerd in de barokke Tahitiaanse parels, omdat men gelooft dat barokke en cirkelvormige parels kleuren beter weergeven.
  • Oorsprong van de Tahitiaanse parel: hoewel Tahitiaanse parels de naam dragen van het populaire eiland Tahiti, zijn ze niet afkomstig van Tahiti. Tahiti is het belangrijkste handelsstation voor atollen die Tahitiaanse parels produceren. Zwartlipparels worden gekweekt in Frans-Polynesië, de Cookeilanden, de Micronesische eilanden en zelfs tot op zekere hoogte in Japan, Thailand en de Filippijnen, maar alleen die parels die in Frans-Polynesië zijn geproduceerd, mogen Tahitiaanse parels worden genoemd.

Sieraden met Black Pearls

Black Pearls

Tahitiaanse parels waren ooit de meest beperkte, kostbaarste gekweekte parels ter wereld, maar de teeltindustrieën zijn niet langer beperkt tot kleine gemeenschappen van atollen en dus zijn Tahitiaanse parels nu betaalbaar voor een aanzienlijk bredere consensus.

De uiteenlopende variatie in de kleuren, vormen en maten van deze Black Pearls maakt ze enorm populair voor sieradendoeleinden. Ze kunnen worden gedragen als Tahitiaanse parelketting, Tahitiaanse pareloorbellen (die zowel als Tahitiaanse pareloorbellen als als Tahitiaanse pareloorknopjes kunnen worden gedragen), Tahitiaanse parelring, Tahitiaanse parelarmband en Tahitiaanse parelhanger.

  • Tahitiaanse parelring: Tahitiaanse zwarte parelring is een van de meest verbazingwekkende sieraden onder zowel liefhebbers van Tahitiaanse parelsieraden als leken. Tahitiaanse parelverlovingsring is erg populair onder mensen, omdat de knallende kleuren van deze parels er betoverend uitzien en een van de beste ringen zijn om aan een geliefde voor te stellen.
  • Tahitiaanse parelarmband: Tahitiaanse zwarte parelarmband verheft iemands stijlquotiënt terwijl tegelijkertijd iemands kleding wordt gecomplimenteerd en benadrukt. De donkere maar glanzende parels laten je er anders uitzien dan de rest en kunnen je helpen om je te onderscheiden van de gewone massa.
  • Tahitiaanse parelhanger: Tahitiaanse zwarte parelhanger is een van de meest elegante sieraden omdat het iemands uiterlijk aanzienlijk kan verbeteren door de nek en romp van de drager te benadrukken. De schoonheid van de parels resoneert met de drager en verfraait alles. Barokke Tahitiaanse parels, evenals Tahitiaanse cirkelparels, zien er geweldig uit als hangers, hoewel ronde ook zeer gewild zijn.

Hoe variëren de prijzen van Black Pearls? Hoeveel is het gemiddeld?

Black Pearls

Tahitiaanse parels worden verkocht voor $ 10 tot $ 66 per karaat. Tahitiaanse parels werden ooit als zeldzaam en duur beschouwd, maar de laatste tijd is hun prijs zuiniger geworden gezien het feit dat de teelt van deze parels aanzienlijk is toegenomen.

De prijs van Tahitiaanse parels wordt bepaald door vergelijking en overweging van factoren zoals kleur, vorm, grootte, glans en oppervlaktekwaliteit.

  • Kleur: Tahitiaanse parels komen voor in een donkere en glanzende kleur, maar hebben meestal een of meerdere briljante kleurondertonen en -ondertonen. Over het algemeen verkopen glanzende Tahitiaanse parels voor een goede prijs, maar als er een of meerdere opvallende en zeldzame kleurtonen zijn, stijgt hun prijs geleidelijk. De beroemde "Peacock Tahitiaanse parel", die een combinatie is van violet-groen en paars-aubergine, is een zeldzame kleur en dus duurder.
  • Vorm: Tahitiaanse parels komen van nature voor in verschillende vormen, zoals rond, bijna rond, barok en cirkelvormig. Hoewel ronde en bijna-ronde een opmerkelijke prijs op de markt halen, hebben barok en cirkelvormige de neiging om betere kleuren te hebben. Over het algemeen kosten goed gekleurde ronde of bijna ronde Tahitiaanse parels meer dan een barokke Tahitiaanse parel.
  • Maat: Tahitiaanse parels zijn een van de grootste parels ter wereld met maten variërend van 8 mm tot 18 mm. Blijkbaar halen grote Tahitiaanse parels hogere prijzen. De prijs van één Tahitiaanse parel neemt toe met een toename in grootte. Een Tahitiaanse parel van 10 mm kost veel minder dan een parel van 18 mm, ook al is 10 mm zelf een grote maat.
  • Glans: Tahitiaanse parels met een hoge glans worden als veel waardevoller beschouwd en hun prijs wordt ook aanzienlijk beïnvloed door de mate van glans die de parel bezit.
  • Oppervlaktekwaliteit: Tahitiaanse parels met oppervlaktevlekken, ruwe randen, speldenprikken, enz. beïnvloeden de oppervlaktekwaliteit en daarmee ook de prijs van de parel. De prijs van Tahitiaanse parels stijgt met de afname van oppervlaktevlekken. Een parel met een goede oppervlaktekwaliteit haalt enorme hoeveelheden in de markt.

Waarom is de Tahitiaanse parel zwart?

Black Pearls

De kleur van de parel is volledig natuurlijk en is het resultaat van het donkere pigment dat wordt afgescheiden door de speciale zwartlipoester die voorkomt in Frans-Polynesië. Hoewel ze "zwart" worden genoemd, zijn Tahitiaanse parels er in vele kleuren, waarbij metallic staalgrijs de meest voorkomende is. Zelfs diepBlack Pearls vertonen veelkleurige reflecties.

Hoe de waarde van een Tahitiaanse parel bepalen?

Black Pearls

De belangrijkste normen bij het bepalen van de waarde van een zwarte parel zijn grootte, vorm, oppervlaktekwaliteit, glans en kleur. De meest waardevolle parels zijn parels die groot zijn, zeldzame kleuren vertonen, rond zijn, vrij zijn van oppervlakte-imperfecties en die een grote mate van glans vertonen.

Label

Hardheid

3

Specifiek gewicht

1.9 – 2.3

Chemische formule en groep

CaCO3 en organische componenten

Kleur

Zwart

Plaatsen van Extractie

Rode Zee, Perzische Golf, Australische kust, Polynesië, Oostenrijk, Frankrijk, Ierland, Schotland, India, VS
© Steen Soorten. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Steen Soorten