Alles Wat u Moet Weten over Birmese Robijn

Birmese Ruby, burmese ruby, Birma robijn, Pigeon Blood Ruby en je kunt meer details over stenen vinden in dit artikel.

 

Birmese Robijn

 Birmese ruby (of oude Birma-robijn) is de meest gewilde variëteit van robijnrode edelstenen. Het is opmerkelijk populair vanwege zijn dieprode bloedkleur van duiven, relatief superieure helderheid en astrologische waarde. Oude Birma robijnen zijn uitzonderlijk zeldzaam en exorbitant duur.

Hoe kwaliteit Birmese Robijn te identificeren?

Birmese Robijn

Old Burma Robjin staat synoniem voor woorden als ‘populariteit’ en ‘hoge prijzen’. Omdat het de meest gewilde gekleurde edelsteen en ongewoon zeldzaam is, heeft het een hoge premie op de wereldmarkt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de beste kwaliteit Old Burma Robjin edelsteen zeer gereguleerd is en gevoelig wordt behandeld om het eerlijk op de edelsteenmarkt te plaatsen. Om hun waarde te bepalen, worden Birmese robijnen voornamelijk beoordeeld op kleur en helderheid.

  • Kleur: Van alle kwaliteitsfactoren heeft de kleur van robijn de grootste invloed op de totale prijs. Om te kwalificeren als een waardevolle oude Birma-robijn, moet de kleur van de robijnrode edelsteen op natuurlijke wijze in balans zijn om de helderheid te verbeteren. Het mag niet te donker of te licht zijn. Birmese of oude Birma Robjin ​​presteert uitstekend op kleurverzadiging, toon en consistentie. De fijnste Birmese robijn vertoont een puur, levendig rood of wat bekend is in de edelsteenhandel, duivenbloedkleur. Levendige rode en dieproze kleuren zijn andere tinten die zeer waardevol zijn in de edelsteenmarkt. 
  • Helderheid: Robijnen zijn redelijk opgenomen edelstenen met zowel zichtbare als onzichtbare insluitsels. In vergelijking met andere oorsprongen doen oude Birma-robijnen het echter relatief beter als het gaat om helderheid. Ze bevatten meestal rutielnaaldachtige insluitsels die met het blote oog zichtbaar zijn. Oogschone Birmese robijnen zijn uitzonderlijk zeldzaam en hebben vaak onzichtbare insluitsels. Een Birma-robijn met insluitsels impliceert dat de robijn origineel is, aangezien synthetische robijnen die zich voordoen als Mogok-robijnen op grote schaal op de markt worden verkocht.

Hoe variëren de prijzen van Birmese Robijn? Hoeveel is het gemiddeld?

Birmese Robijn prijs

Birmese robijnen zijn zeldzamer dan zelfs diamanten. Vanwege hun absolute zeldzaamheid en hoge wereldwijde vraag, wordt elk stuk van hoge kwaliteit onafhankelijk geprijsd om zijn waarde te evenaren. De robijnprijzen in Birma schommelen sterk, zelfs in hetzelfde karaatgewichtsbereik vanwege de kleur en helderheid van de edelsteen. Een Birmese robijn met minimale insluitsels en dieprode kleur kan gemakkelijk tussen $ 1.400 en $ 1.600 per karaat op de markt trekken, zelfs meer.

Kleur

Diepe, felrode robijnen hebben een maximale waarde. Omdat er geen eindlimiet is aan een Birmese robijnprijs voor duivenbloed, kan deze gemakkelijk in miljoenen stijgen. Zelfs een kleine verandering in de kleur (van dieprood naar roze naar roodbruin) kan de kosten van Birmese robijn aanzienlijk verlagen.

Helderheid

Robijnen uit Birma komen niet zonder insluitsels. Insluitingen in natuurlijke Birma-robijn zijn meestal acceptabel, aangezien oogschone Birmaanse robijnen tegenwoordig praktisch niet op de markt bestaan. Birmese robijnprijs per karaat varieert afhankelijk van de locatie, het volume en het type insluitsels.

Snee

Ruwe robijn is niet gemakkelijk toegankelijk en ook niet betaalbaar. Er wordt dus veel gedaan om steenverspilling te minimaliseren tijdens het vormen of verfijnen van de robijnen. Als kwaliteit en maat hetzelfde blijven, zal een facetgeslepen oude Birma-robijn duurder zijn dan ronde of cabochon-robijn.

Karaatgewicht

Robijnen boven een paar karaat zijn geologisch zeldzaam. Zo groeit de oude Birma-robijnprijs per karaat exponentieel wanneer deze verder gaat dan twee of meer karaat.

Behandeling

Robijnen worden behandeld om de kleur te verbeteren voor winstbejag. Onverhitte Birmese robijn is waardiger dan de behandelde. Om de kwaliteit en de waarde te garanderen, is het het beste om certificering van de edelsteendealers te eisen voor de oorsprong, kleur en helderheid van de robijnrode edelsteen uit Birma.

Pigeon Blood Ruby

Birmese Robijn

Mensen verwarren Pigeon Blood-robijn vaak als een andere variëteit of nemen aan dat het standaard een Birmese robijn is. Het is belangrijk om te begrijpen dat robijn van duivenbloed is vernoemd naar de kleur en niet naar de oorsprong. Duivenbloed is de meest wenselijke en verfijnde kleur in robijnen. Het ontleent zijn naam aan de kleur die precies overeenkomt met het bloed van een pas gedode duif.

Een robijn met duivenbloed vertoont deze kleur met een lichte tint paars die in het licht een dieprode kleur vormt. Het is dit kleureffect dat Duivenbloed Birmese robijn universeel populair maakt. Om deze reden is de prijs van de robijnrode duivenbloed per karaat exponentieel hoger dan die van andere robijnvariëteiten. Omdat het in de meeste robijnen uit Birma wordt aangetroffen, spreken mensen vaak duivenbloedrobijn aan als oude Birma-robijn of omgekeerd.

Wat is een Birmese robijn?

Birmese Robijn

Birma (nu Myanmar) is een rijke bron van robijnenmijnen die al sinds de zestiende eeuw robijnen van hoge kwaliteit produceren. Robijnen uit Birma worden aangesproken door vele namen, waaronder Mogok Robjin, Old Birma Robjin, Rangoon Robjin en meer. Officieel is een Birmese robijn de robijn die wordt gewonnen uit het Mogok-kanaal in het noorden van Birma. Hoewel de naam de oorsprong van de edelsteen aangeeft, heeft de uitzonderlijke kleurkwaliteit die in de meeste Mogok-robijnen wordt gevonden, het in een klasse veranderd. In de handel in edelstenen betekent een oude Birma-robijn standaard een robijn van hoge kwaliteit met duivenbloed of donkerrode of dieproze kleur, die als de meest wenselijke kleuren worden beschouwd. Het is ook om deze reden; het woord Birmese robijn wordt soms door elkaar gebruikt voor natuurlijke duivenbloedrobijn.

Zijn nieuwe Birma-robijn en oude Birma-robijn hetzelfde?

Birmese Robijn

Nee, oude Birma-robijn en nieuwe Birma-robijn zijn niet hetzelfde. Oude Birma-robijn is de robijn die wordt gewonnen uit het Mogok-kanaal van Boven-Birma en is opmerkelijk duur vanwege de superieure kleurkwaliteit en consistentie. Een ander kenmerk van de oude Birma-robijn is de prijs die aanzienlijk hoger is in vergelijking met andere robijnen, aangezien oude Birma-robijnen steeds zeldzamer worden. In de recente geschiedenis zijn er echter nieuwe mijnen onderzocht in de zuidelijke regio van Myanmar, die gemiddelde klasse robijnen hebben opgeleverd. Dit worden nieuwe Birma-robijnen genoemd. Het verschil tussen de twee variëteiten is duidelijk onder een microscoop, maar niet met het blote oog. Nieuwe Birma-robijnen worden behandeld om de kleur te verbeteren en worden verkocht als oude Birma-robijnen voor grote winsten. Een natuurlijke Birma-robijn is veel meer waard dan de behandelde. Het is dus raadzaam om Birmese robijn te kopen die is gecertificeerd door erkende nationale of internationale laboratoria.

Mag ik een nieuwe Birma-robijn dragen voor astrologische doeleinden?

Birmese Robijn

Ja! Nieuwe Birma-robijn kan voor astrologische doeleinden worden gedragen, maar het moet worden opgemerkt dat het niet zo effectief is als de natuurlijke oude Birma-robijnen. Hoewel nieuwe Birma-robijnstenen mild worden behandeld of met glas worden gevuld om insluitsels te verbergen, werken ze beter dan Indiase robijnen die bijna ondoorzichtig en astrologisch minder effectief zijn.

Label

Hardheid

9

Specifiek gewicht

3,5 - 4

Chemische formule en groep

AL2O3

Kleur

Rood, bloedrood, levendig rood, duivenbloedrood, rozerood, oranjerood, paarsrood

Plaatsen van Extractie

Birma (Myanmar)

Chakra's

Wortel
© Steen Soorten. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Steen Soorten