Alles Wat u Moet Weten over Blauwe Toermalijn

Blauwe toermalijn, indigoliet blauw, blauwe toermalijn werking, toermalijn blauw en je kunt meer details over stenen vinden in dit artikel.

 

Blauwe Toermalijn

Blauwe Toermalijn of Indicoliet is een briljante indigo-blauw gekleurde edelsteen variëteit van de natuurlijke Toermalijn edelsteen. Het is een van de gewilde kristallen door de serieuze verzamelaars en sieradenontwerpers. In alternatieve geneeswijzen wordt Indicoliet beschouwd als een sterk genezende edelsteen die ook als geboortesteen in oktober kan worden gedragen.

Wie moet blauwe indicoliet-toermalijn dragen?

Blauwe Toermalijn

De betekenis van Indicoliet/Blauwe Toermalijn is nauw verbonden met de diepe indigokleur. Het wordt ook aangesproken door andere namen zoals blauwe toermalijn, indigoliet, aqualiet-mineraal enz. Het is een van de meest waardevolle en verzamelbare variëteiten van de Elbaite-toermalijnfamilie.

  • Blauwe Toermalijn of Indicoliet steen is de moderne Oktober Birthstone en wordt ook beschouwd als de 8e verjaardag edelsteen in de westerse cultuur.
  • Vanwege de warme helende energieën wordt Blauwe Toermalijnsteen sterk aanbevolen voor mensen die te maken hebben met depressie, stress, angst of een andere psychische stoornis.
  • De hardheid van blauwe toermalijn varieert van 7 tot 7,5 op de schaal van Mohs, wat de hoge duurzaamheid aangeeft. Deze opvallend mooie blauw gekleurde steen is een perfecte edelsteen voor de liefhebbers van blauwe edelsteen sieraden. Het is ook een fascinerende centrale steen voor de verlovingsringen en trouwringen van moderne bruiden en bruidegoms.

Wat zijn de voordelen van Blauwe Toermalijn?

Blauwe Toermalijn

De enorm mooie Blauwe Indicoliet Toermalijn is een perfecte steen voor verzamelaars en edelsteenliefhebbers. De charmante blauwe kleur complimenteert elke sieradensetting. Er wordt gezegd dat het dragen van een blauwe toermalijn edelsteen geluk, voorspoed en vrede in het leven van de drager brengt. De warme helende energieën helpen om stress te verlichten. Andere belangrijke metafysische en helende voordelen van Indicoliet-edelsteen zijn als volgt.

  • Ondersteunt financiële groei: Er wordt aangenomen dat het in nauw contact houden van een Indicoliet-edelsteen tijdens meditatie zegeningen brengt voor alle vooruitzichten op het leven, inclusief rijkdom en financiën. Daarom kunnen mensen die te maken hebben met financiële stress of ernstige monitorverliezen een Indicoliet-edelsteen dragen voor een soepeler herstel.
  • Versterkt innerlijk bewustzijn en intuïtieve krachten: In chakra-genezingstherapieën is bekend dat een natuurlijke blauwe toermalijn het 'derde oogchakra' en 'keelchakra' van de drager stimuleert. Het activeert het innerlijke zelf en stelt de persoon in staat om helderheid in gedachten te krijgen. De positieve energieën versterken het zelfvertrouwen van de drager en ondersteunen de zelfexpressie.
  • Verbetert sociale en persoonlijke relaties: De edelsteengenezingstherapeut heeft een diep vertrouwen in de blauwe toermalijn-edelsteen voor het herstellen van de harmonie in de persoonlijke en gemeenschapsrelatie van de drager. Het wordt beschouwd als een krachtige talisman voor mensen die werkzaam zijn in de sociale sector, NGO's en liefdadigheidsorganisaties.
  • Geneest fysieke en fysiologische aandoeningen: Volgens alternatieve geneeswijzen helpt het dragen van een Indicoliet-edelsteen om de ademhalings- en spijsverteringsaandoeningen te genezen. Het biedt ook verlichting aan mensen die lijden aan hoofdpijn, migraine of ooginfecties. Blauwe Toermalijn helende eigenschappen helpen mensen om depressie, angst, angst, stress enz. te overwinnen. De rustgevende blauwe tint bevordert een kalmerend effect en biedt verlichting van stress.

Hoe kwaliteit Blauwe Toermalijn te identificeren?

Blauwe Toermalijn

Bij het kopen van een blauwe toermalijn of indicoliet voor sieraden of voor genezingsdoeleinden, is het altijd belangrijk om een ​​edelsteen van goede kwaliteit te kiezen om waar voor uw geld te krijgen. Het is beter om de oorsprong van de steen te kennen en de kleur, helderheid en snede zorgvuldig te onderzoeken om de beste kwaliteit Blauwe Toermalijn edelsteen te kopen en een heerlijke winkelervaring te garanderen.

Oorsprong

Indicolietmijnen bevinden zich in de VS, Brazilië, Sri Lanka, Kenia, Nigeria, Mozambique en Afghanistan. Vanwege hun zeer verzadigde blauwe tint, briljante glans en zeldzaamheid worden de blauwe toermalijnen uit de Paraiba-regio van Brazilië (Braziliaanse blauwe Paraiba-toermalijn) als de beste beschouwd. Andere belangrijke herkomstbronnen van hoogwaardige Indicoliet-edelstenen zijn Afghanistan, Mozambique en Nigeria enz.

Kleur

De natuurlijke kleur van blauwe toermalijn of indicoliet toermalijn varieert van lichter tot diep intens blauw. De meeste Indicolieten hebben een zekere mate van groene secundaire tonen, maar tenzij de blauwe tint domineert, zullen ze in de handel als blauwe toermalijn worden beschouwd. Een natuurlijke blauwe toermalijn met een uniform verzadigde levendige blauwe tint in medium toon behoort tot de premium variëteit. Neonblauwe toermalijn, lichtblauwe toermalijn, donkerblauwe toermalijn en blauwgroene toermalijnsteen zijn de andere populaire kleurkeuzes.

Duidelijkheid

Gezien de eigenschappen van blauwe toermalijn, is deze edelsteen geclassificeerd als een Type II-helderheidssteen, wat betekent dat deze meestal wordt meegeleverd. Deze edelsteen heeft zichtbare gebreken in de vorm van gasinsluitingen, met vloeistof gevulde kristallen en kleurzones. Fijne kwaliteit, oogschone Blauwe Toermalijn-edelstenen worden zelden in de natuur gevonden en worden daarom als behoorlijk waardevol beschouwd.

Snijden

Het snijden van ruwe steen van blauwe toermalijn vereist superieure edelsteensnijvaardigheden, omdat deze edelsteen sterk pleochroïsch is (toont verschillende kleuren vanuit verschillende hoeken). De afgewerkte edelsteen kan zijn transparantie en glans verliezen als hij niet goed wordt gefacetteerd. Fijne kwaliteit ruwe blauwe toermalijn wordt vaak ontworpen in prachtige vormen en slijpvormen zoals ovaal, rond, kussen, vierkant enz. Lagere kwaliteit ruwe indicoliet wordt meestal gesneden in cabochons (niet-gefacetteerde, gepolijste edelsteen).

Hoe variëren de prijzen van Blauwe Toermalijn? Hoeveel is het gemiddeld?

Blauwe Toermalijn prijs

Blauwe Toermalijn (Indicoliet), Aqualiet of Blauwe Toermalijn is een zeldzame en kostbare variëteit van Toermalijn-edelsteen. Over het algemeen worden factoren als herkomst, kleur, helderheid, snede en karaatgewicht beoordeeld bij het bepalen van de Aqualite/Blauwe Toermalijn/Indicoliet Toermalijn prijs per karaat. Daarnaast zorgt de plaats van aankoop ook voor een verschil in de prijzen. Voor bijv. - Men kan een aanzienlijk verschil in Aqualite-prijs opmerken in de VS, India en de VAE enz.

Over het algemeen varieert de prijs van Indicoliet per karaat tussen $ 25 en $ 150, afhankelijk van de kwaliteit en grootte.

  • Oorsprong: Vanwege de intense blauwe of blauwgroene tint, goede helderheid en zeldzaamheid (Paraiba-mijnen zijn nu gesloten), is de waarde van Paraiba Blauwe Toermalijn hoger dan stenen van andere oorsprong. Afghaanse blauwe toermalijn, Mozambique blauwe toermalijn en Nigeriaanse blauwe toermalijn hebben ook een goede waarde op de internationale edelsteenmarkt.
  • Kleur: De kleur van indicoliet varieert van blauw tot grijsblauw en blauwgroen door de aanwezigheid van koper- en ijzersporen. Helderblauwe Toermalijn is zeldzaam en duurder dan stenen in groene of grijze toon. De koperen neonblauwe Paraiba Tourmaline is enorm populair geworden vanwege zijn uitzonderlijke tint, levendige glans en beperkte beschikbaarheid. De prijs van Blauwe Toermalijn van een dergelijke kwaliteit blijft substantieel hoog. Als u geïnteresseerd bent in Paraiba Toermalijn, lees dan onze Paraiba Toermalijn koopgids.
  • Helderheid: De prijs van indicoliet is ook afhankelijk van het niveau van transparantie en insluitsels. Minder de insluitsels, hoger is de waarde van de blauwe toermalijn in de markt. Echter, uitzonderlijke Indicoliet, vanwege zijn extreme zeldzaamheid, kan een paar kleine gebreken vergeven worden. Maar de aanwezigheid van veel zichtbare insluitsels kan de prijzen dramatisch verlagen.
  • Snee: Raw Indicoliet heeft insluitsels die vaak worden geminimaliseerd door goed te snijden. Het verkrijgen van de beste kleur en het behouden van het maximale gewicht zijn andere belangrijke overwegingen bij het ruw snijden van een Indicoliet. Om al deze redenen blijft de prijs van Blauwe Toermalijn voor sterk gefacetteerde stenen in goed symmetrisch aanzienlijk hoog. Aan de andere kant kunnen cabochons van blauwe toermalijn (niet-gefacetteerde, gepolijste edelstenen) tegen veel lagere kosten worden gekocht omdat ze gewichtsbehoud ondersteunen.
  • Karaatgewicht: Men kan Blauwe Toermalijn in elke mogelijke maat kopen, afhankelijk van het budget. Blauwe Toermalijn prijs per karaat stijgt bijna lineair voor stenen in een grotere maat. Uitzonderingen zijn er echter altijd.

Wat is indicoliet?

Blauwe Toermalijn

Zoals de naam al doet vermoeden, is Indicoliet een natuurlijke, blauwgekleurde, halfedelsteenvariëteit van de Toermalijn-familie. Het heeft andere naamvariaties zoals indigoliet, aqualiet, blauwe toermalijn enz. Het is een van de zeldzame en zeer waardevolle toermalijnvariëteiten die zeer begeerd is door de sieradenontwerpers en verzamelaars van edelstenen. Het is grotendeels afkomstig uit de silicaatmineraalmijnen van Brazilië, Mozambique, Afghanistan, Nigeria, de VS en Kenia. Door zijn unieke blauwe tint en glasachtige glans wordt Blauwe Toermalijn uit Brazilië als zeer waardevol beschouwd. Van deze prachtige edelsteen wordt gezegd dat hij een aantal zeer effectieve helende eigenschappen heeft die een verscheidenheid aan fysieke en psychologische aandoeningen genezen. In de westerse astrologie wordt deze edelsteen beschouwd als de gelukssteen voor mensen die in de maand oktober zijn geboren.

Waar kan ik blauwe toermalijn van goede kwaliteit kopen?

Blauwe Toermalijn is een waardevolle edelsteenvariëteit die alleen verkrijgbaar is bij de vertrouwde edelsteenretailers, leveranciers en groothandelaren in de industrie. Tegenwoordig krijgen de meeste geslepen blauwe Toermalijnstenen op de markt een zekere mate van straling door een warmtebehandeling. Hoewel het een veel voorkomende handelspraktijk is, onthullen veel frauduleuze verkopers deze praktijken niet, wat volkomen oneerlijk is. De beste manier om uzelf te beschermen tegen niet-openbaar gemaakte behandelingen, is door de verkoper om een echt laboratoriumcertificaat te vragen dat is uitgegeven door een door de overheid erkend laboratorium voor het testen van edelstenen. Het wordt altijd aangeraden om Blauwe Toermalijn te kopen bij een gerenommeerde, ervaren edelsteenverkoper om de kwaliteit te waarborgen en de kans op misleiding te voorkomen.

Label

Hardheid

7-7,5

Specifiek gewicht

3

Chemische formule en groep

Bor Silicaat

Kleur

Van roze naar groen, regenboog

Plaatsen van Extractie

Afghanistan, Brazilië, Amerika, Italië, Rusland, Tanzania, Madagascar

Chakra's

Wortel, Hart, Keel
© Steen Soorten. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Steen Soorten