Alles Wat u Moet Weten over Groene Amethist

Alle details die u wilt weten over Groene Amethist ​​in dit artikel.

 

Groene Amethist

 Groene amethist of prasioliet (ook bekend als groene kwarts, green amethyst) is een lichtgroen gekleurde, transparante, halfedelsteen van de minerale kwartsfamilie. Het wordt beschouwd als een zeer effectieve helende edelsteen en wordt ook gedragen om spirituele sereniteit, betere communicatieve vaardigheden, een hoger gevoel van eigenwaarde en een gezond lichaam te krijgen.

Wie moet groene amethist dragen?

Groene Amethist

Groene Amethist is een groene kwartsedelsteen die de planeet Mercurius vertegenwoordigt. In de volksmond bekend als prasioliet, wordt deze groen gekleurde steen voornamelijk gedragen als een helende edelsteen. Aangezien deze helende edelsteen geen negatief effect heeft op de drager, kan iedereen een echte groene amethist dragen om een algeheel fysiek, mentaal en spiritueel welzijn te verkrijgen.

  • Westerse astrologie beveelt groene amethist (prasioliet) geboortesteen aan voor het teken van kanker
  • Mensen die lijden aan depressie, angst en stress kunnen maximaal profiteren van de helende eigenschappen van groene kwarts.

Wat zijn de voordelen van Groene Amethist?

Groene Amethist

Groene Amethist is een betaalbare en zeer effectieve helende edelsteen die wordt gedragen voor fysieke, emotionele en spirituele stabiliteit in het leven. Aanbevolen als alternatief voor de geboortesteen van februari, groene amethist wordt vaak aangesproken door verschillende handelsnamen zoals vermarijnsteen, limoencitrien, groene kwartssteen, muntkwarts, amegreen-kristal enz.

  • Bevordert spiritueel en emotioneel welzijn: Astrologen raden sterk groen amethistkristal aan voor de emotionele genezing van de drager. Er wordt aangenomen dat het dragen van deze groene kwarts het individu ten goede komt om de moeilijke uitdagingen van het leven te overwinnen. Het vergemakkelijkt ook meditatieoefeningen en helpt de drager een positieve levenshouding te krijgen.
  • Verbetert de concentratie en oratoriumvaardigheden: Door zijn zachtgroene tint verbinden vedische astrologen groene amethist met planeet Mercurius. In de Indiase astrologie staat Mercurius voor communicatieve vaardigheden en intellect. Daarom wordt het dragen van groene amethist als zeer gunstig beschouwd voor mensen die te maken hebben met een gebrek aan concentratie, een laag zelfvertrouwen of spraakgerelateerde stoornissen.
  • Revitaliseert huid, bloedsomloop en immuunsysteem: Volgens oude Veda's duidt de aanwezigheid van zwak Mercurius in de horoscoop op gezondheidsproblemen met betrekking tot hart, huid en bloed. Er wordt aangenomen dat het dragen van een groene amethist de planeet Mercurius versterkt en daardoor gunstig is voor personen die lijden aan huidinfecties, bloed- en immuungerelateerde ziekten. De helende eigenschappen van groene amethist worden ook als nuttig beschouwd voor mensen die te maken hebben met depressie, angst en stress.

Alternatieve helende therapie

In chakra-genezingstherapieën wordt aangenomen dat groene amethist of prasiolietkristal rechtstreeks resoneert met het hartchakra en helpt het derde oog en kruinchakra te stimuleren. Daarom wordt deze edelsteen als zeer effectief beschouwd om gespannen zenuwen te kalmeren en liefde en eendracht in de relaties te kanaliseren.

Hoe kwaliteit Groene Amethist te identificeren?

Groene Amethist

Net als andere edelstenen varieert de kwaliteit van groene amethist van steen tot steen. Daarom wordt elke edelsteen afzonderlijk beoordeeld op bepaalde kwaliteitsparameters zoals herkomst, kleur en helderheid om de echte waarde te bepalen. Een goed gesneden, transparante en heldere glasachtige groene edelsteen zonder enige zichtbare toevoeging wordt beschouwd als de beste kwaliteit groene amethist edelsteen en is goed voor zowel astrologische als sieraden doeleinden.

  • Oorsprong: Natuurlijke groene amethist is uiterst zeldzaam in de natuur. Slechts een beperkte hoeveelheid onbewerkte groene kwarts van goede kwaliteit is afkomstig uit de mijnen van Brazilië, de VS, Bolivia, India, Canada, Tanzania en Arizona. Van al deze oorsprongen wordt Braziliaanse prasioliet-edelsteen als zeer wenselijk beschouwd vanwege zijn heldergroene tint en superieure helderheid.
  • Kleur: Groene amethisten komen voor in verschillende tinten groen, waaronder lichtgroen, goudgroen, bruingroen enz. Maar de beste kwaliteit groene amethist vertoont een gelijkmatig verdeelde, medium groene kleurtoon. De aanwezigheid van gelige of bruinachtige hints met donkere boventonen verstoren de zuiverheid van kleur en maken de edelsteen minder wenselijk.
  • Helderheid: Deze Prasioliet-steen behoort tot de categorie Type II-helderheidsedelsteen, wat betekent dat het meestal insluitsels bevat. Vloeibare insluitsels, negatief kristal, kleine vaste deeltjes en natuurlijke interne breuken komen vaak voor in dit kristal en verslechteren de helderheid ervan. Daarom is een zeer transparant prasiolietkristal zonder enige zichtbare insluiting zeldzaam en vereist daarom een ​​goede marktwaarde.

Hoe variëren de prijzen van Groene Amethist? Hoeveel is het gemiddeld?

Groene Amethist

De waarde van groene amethist hangt grotendeels af van de oorsprong, kleur, helderheid, snede en karaatgewicht. De plaats waar de koper de groene amethist koopt, heeft ook een beetje invloed op de prijs. De prijs van groene amethist varieert bijvoorbeeld van $ 3 per karaat tot $ 5 per karaat, maar de prijs kan verschillen in Dubai of de VS.

  • Kleur: Kleur onderscheidt groene amethist van zijn paarse tegenhanger. Daarom is het de belangrijkste factor die de prijs van groene amethist beïnvloedt. De diepte in kleur en de verdeling ervan door het kristal bepalen samen de groene amethistwaarde. Over het algemeen nemen de kosten van groene amethist toe voor stenen met een diepere en helderdere tint.
  • Oorsprong: Braziliaanse groene amethist edelsteen verdient een hogere premie dan andere oorsprongen vanwege zijn fijne kleur en helderheid. Groene amethist afkomstig van deze geologische locatie blijft altijd in trek omdat ze meestal in puur natuurlijke vorm zijn of, zo niet, dan zeer licht verwarmd.
  •     Helderheid: Waardetoename van groene kwarts voor zeer transparante stenen zonder in het oog zichtbare insluitsels. Doorgaans stijgt de prijs van natuurlijke groene kwarts per karaat met 20 tot 30% voor oogschone stukken.
  • Snee: Klassieke sneden in goed gedefinieerde proporties verbergen de gebreken en versterken de kleur en schittering van groene amethiststeen. Maar de gewichtsvermindering bij het snijproces bepaalt de prijs van groene amethist. Over het algemeen zijn ovale en ronde vorm groene amethist goedkoper dan fancy sneden zoals dambord knippen of kussen knippen, omdat de laatste meer verspilling van de steen veroorzaken.
  • Karaatgewicht: Het is moeilijk om een ​​prasiolietkristal van groot formaat te vinden in heldere en gelijkmatig verdeelde kleuren met consistente helderheid. Daarom stijgt de prijs van prasioliet aanzienlijk voor stenen van fijne kwaliteit van groter formaat.

Edelsteen prijzen worden zowel in karaat als in Ratti berekend. Omdat karaat een grotere eenheid is, is de prijs van groene amethist per karaat iets hoger dan de prijs van groene amethist per ratti. 1 Ratti = 0,91 karaat

Wat is Prasioliet?

Groene Amethist

Prasioliet is een halfedelsteen, groen gekleurde kwarts edelsteen, vaak op de markt gebracht als groene amethist (verkeerde benaming - onjuiste naam). De term Prasioliet is afgeleid van twee Griekse woorden - 'Prason' (prei - groene ui) en 'Lithos' (steen), daarom is de betekenis van Prasioliet 'lekkleurige steen'. Het wordt gevormd wanneer kwartsmineraal natuurlijke verwarming ondergaat diep in de aardkorst. Deze kleurvariatie van kwarts is grotendeels afkomstig uit Braziliaanse mijnen in de regio Zuid-Bahia. Deze edelsteen wordt ook gewonnen uit Bolivia, de VS, Arizona en India, maar Braziliaanse edelstenen zijn relatief superieur in kwaliteit. De hardheid van Prasiolite varieert rond de 7 in de schaal van Mohs, wat betekent dat de steen duurzaam en krasbestendig genoeg is om in sieraden te worden gebruikt. Westerse astrologie raadt aan om deze edelsteen te dragen als alternatief voor de geboortesteen van februari en een helende amulet. Volgens vedische astrologen is het ook een betaalbare astrologische vervanging van Emerald.

Kan ik groene amethist dragen voor astrologische doeleinden?

Ja, je kunt een fijne en echte kwaliteit groene amethist dragen om de astrologische voordelen van planeet Mercurius te krijgen. Maar het wordt niet als effectief beschouwd als smaragd, de belangrijkste astrologische edelsteen om Mercurius te versterken. Groene Amethist of Prasioliet wordt voornamelijk gedragen als een helende edelsteen die helpt bij het overwinnen van emotionele stress, mentale zorgen en fysieke kwalen.

Zijn alle groene amethisten synthetisch?

Groene Amethist

Nee, alle groene amethisten zijn niet synthetisch, maar het is vrij gebruikelijk om warmtebehandelde amethist te vinden vanwege de extreem beperkte beschikbaarheid van zijn natuurlijke vorm. Om aan de vraag van de markt te voldoen, worden de citrien en amethist van lage kwaliteit vaak met warmte behandeld om groen gekleurde amethist te produceren. Er kan dus worden geconcludeerd dat de steen van natuurlijke oorsprong is en later wordt behandeld om zijn kleur te verbeteren. Aan de andere kant worden synthetische groene kwartsstenen in het laboratorium gemaakt, maar worden ze op de markt gebracht als groene amethist door oplichters. Dus of u nu groene amethist online of in een plaatselijke winkel wilt kopen, het is altijd belangrijk om alleen met een vertrouwde edelsteenverkoper om te gaan om te voorkomen dat u bedrogen wordt.

Label

Hardheid

7

Specifiek gewicht

2,65

Chemische formule en groep

SiO² + Al, Ca, Fe, Mg, Li, Na en Oxiden

Kleur

Groen en zijn tinten, transparant, semi-dekkend

Plaatsen van Extractie

Mexico, Siberië, Uruguay, Zambia, Brazilië, Uruguay, Bolivia, Argentinië, Zambia, Namibië, Afrika, Turkije

Chakra's

Voorhoofd en kruin
© Steen Soorten. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Steen Soorten