Alles Wat u Moet Weten over Grandidierite

Alle details die u wilt weten over Grandidierite ​​in dit artikel.

 

Grandidierite

Grandidierite (Grandidieriet) is een groen-blauw getinte edelsteen die energieën manifesteert die de drager in de richting trekken van wat het hart werkelijk verlangt. Het wordt gewaardeerd om zijn uitstekende metafysische en helende eigenschappen.

Waar komt de naam Grandidierite vandaan?

Grandidierite

Het is een uiterst zeldzame steen met de formule (Mg, Fe) Al3 (BO3) (SiO4) O2, genoemd naar de Franse natuuronderzoeker Alfred Grandidier (1836-1912).

Het materiaal komt oorspronkelijk uit Andrahomana, aan de zuidkust van Madagaskar. Grandidierite is een blauwachtig groen tot groenachtig blauw mineraal, de blauwe component neemt toe met het Fe-gehalte. De eerste is kleurloos tot lichtgeel, evenals doorschijnend tot transparant met groenachtig blauw en een ander blauw trichroïsme.

Grotere langwerpige euhedrale orthorhombische kristallen kunnen tot 8 cm meten. Meestal erg versleten.

Sinds de eerste ontdekking zijn er slechts op enkele plaatsen in de wereld exemplaren gevonden, waaronder Malawi, Namibië en Sri Lanka. Maar de weinige exemplaren met edelsteenkwaliteit kwamen meestal uit Madagaskar.

Het werd in 2014 ontdekt in een nieuw pakhuis op ongeveer 15 km van het dorp Tranomaro. Evenzo ligt de site 60 km ten noordwesten van Kaap Andrahomana, in het Amboasary-district van het Anosy-district van Zuid-Madagaskar. allereerst is de toegang vanuit Tolanaro via een verharde weg van 60 km die naar het westen leidt naar Amboasary Atsimo.

Dan vereist een ruwe, onverharde weg van 50 km noordwaarts naar Tranomaro een voertuig met vierwielaandrijving. De uiteindelijke toegang tot het magazijn vanuit het dorp Tranomaro is slechts een halve dag lopen. Veiligheid is een probleem omdat bandieten in het gebied actief zijn.

Wat zijn de voordelen van Grandidierite?

Grandidierite

Het volgende gedeelte is gebaseerd op zogenaamde wetenschappelijke en culturele overtuigingen.

Fascinerend door zijn schoonheid, heeft de steen ook belangrijke metafysische eigenschappen. Volgens de yogafilosofie is het bekend dat deze kleur van de edelsteen wordt geassocieerd met het keelchakra. Het helpt om iemands communicatie, expressie en intuïtie te verbeteren. Het wordt ook geassocieerd met geloof, vertrouwen, geduld en respect.

Het resoneert sterk in het hogere hartchakra. Het is een uiterst zeldzame steen die je kan aanmoedigen om vanuit het hart te leven. Het is bekend dat de vibratie van deze groene stenen je helpt bij het nemen van beslissingen.

Hoe variëren de prijzen van Grandidierite? Hoeveel is het gemiddeld?

Grandidierite

Grandidierite edelsteenprijs: een zeer zeldzame edelsteen die tot $ 20.000 per karaat kan opleveren voor de beste edelsteenkwaliteit.

Waarom is Grandidierite zo duur?

Grandidierite

Hoge kwaliteit is uiterst zeldzaam. Zelfs wanneer materiaal van sieradenkwaliteit wordt geproduceerd, is het meestal doorschijnend en wordt het daarom in cabochons gesneden in maten van ongeveer 1 karaat tot 10 karaat en groter. Kwaliteitsstenen worden als zeldzaam beschouwd en kunnen aanzienlijke prijzen in rekening brengen.

Hoe herken ik mijn Grandidierite steen?

Grandidierite

De steen vertoont een sterk trichroïsch pleochroïsme. Dit betekent dat ze afhankelijk van de kijkhoek drie verschillende kleuren kunnen tonen: donkerblauwgroen, kleurloos of soms heel lichtgeel of donkergroen.

Waar wordt de Grandidierite edelsteen voor gebruikt?

Grandidierite

De steen heeft betekenissen en eigenschappen om lichaamsenergie te zuiveren. Het is een edelsteen voor het opruimen van onbewust opgehoopte negatieve energie. Het helpt de dagelijkse stress te verminderen. Het verwijdert ook negatieve emoties zoals angst, angst, verdriet en woede.

Label

Hardheid

7 – 7,5

Specifiek gewicht

2,85 - 3

Chemische formule en groep

(Mg,Fe++)Al3(BO4)(SiO4)O

Kleur

Blauwachtig groen, groenachtig blauw

Plaatsen van Extractie

Zuidelijk Madagaskar

Chakra's

Hart
© Steen Soorten. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Steen Soorten