Alles Wat u Moet Weten over Red Coral (Moonga)

Alle details die u wilt weten over Red Coral (Moonga) ​​in dit artikel.

 

Red Coral

Red Coral (Rood koraal) is een kostbare, felrode organische edelsteen die in de diepzee is gevormd door zeedieren die koraalpoliepen (Corallium rubrum) worden genoemd. Het is een populaire astrologische edelsteen die wordt gedragen om succes te garanderen in leidinggevende functies, sport, zaken en gezondheid.

Wie zou Moonga steen moeten dragen?

Geassocieerd met Mars, een woeste planeet die moed, vastberadenheid en fysieke kracht regeert, wordt rood koraal (wat Moonga betekent in het Hindi) gedragen om de zwak geplaatste Mars in de horoscoop van de inheemse bevolking te versterken of om te profiteren van zijn gunstige positie.
  •  Astrologen raden Munga ratan aan voor Mesh (Ram) en Vrischik (Schorpioen) Rashi.
  •  Westerse astrologie schrijft geboortesteen van rood koraal voor voor Ram.
  •  Moonga edelsteen kan ook worden gedragen door de ascendanten van Boogschutter, Vissen, Kreeft en Leeuw.

Wat zijn de voordelen van Red Coral (Moonga)?

Red Coral

Van alle soorten koraal is rood koraal veel populairder vanwege zijn astrologische relevantie en staat het bekend onder verschillende namen, waaronder 'Marjaan', 'Sinduja', 'Maheya', 'Vidrum', 'Praval Ratna', 'Musaragalva' , 'Latamani', 'Mangalmani' enz. Het dragen van deze edelsteen kan de drager helpen om soepeler en volwassener uit de moeilijke fase van Mangal Dasha te komen.
  • Succes in team management, administratieve, leiderschapsrollen: Geassocieerd met de agressieve planeet Mars, komt rode koraalsteen de drager ten goede door zijn teamimprovisatievaardigheden te verfijnen. Het staat bekend om vastberadenheid, initiatief en focus en wordt ten zeerste aanbevolen voor mensen die in het leger, de politie, de sport of andere beroepen werken waar veel fysiek en mentaal uithoudingsvermogen vereist is.
  • Winstgevende onroerend goed activiteiten: In de vedische astrologie wordt Mars erkend als het 'Bhoomi Karaka' heersende land en eigendom. Zo komt Munga steen ten goede aan mensen die werkzaam zijn in sectoren als onroerend goed, interieurdecoratie, mijnbouw, olie exploratie en fysiek vermogensbeheer.
  • Betere spijs vertering en immuniteit: De gezondheidsvoordelen van rood koraal overtreffen bijna elke andere edelsteen vanwege het vermogen om de spijsvertering, de bloedsomloop en de psychologische gezondheid te herstellen. Het wordt ook gedragen om de immuniteit en mentale concentratie van de drager te versterken.

Hoe variëren de prijzen van Red Coral (Moonga)? Hoeveel is het gemiddeld?

Red Coral

Afhankelijk van de oorsprong, kleur, vorm en algehele helderheid, kan de prijs van rood koraal variëren van $ 7 tot $ 230 per karaat. Bovendien kunnen andere factoren, zoals natuurlijke beschikbaarheid en kunstmatige behandeling, de prijzen van Moonga steen aanzienlijk beïnvloeden.

 Oorsprong: Japans rood koraal is buitengewoon zeldzaam en trekt daarom luxeprijzen aan van $ 75 tot $ 230 per karaat. De prijsklasse van Italiaans rood koraal blijft ook aan de hogere kant, variërend tussen $ 8 en $ 65) per karaat (afhankelijk van kwaliteit). Indisch rood koraal is relatief goedkoop en betaalbaarder.
  • Kleur: Helderrode, glanzende koralen hebben de voorkeur boven doffe, vervaagde of bleke koralen. Moonga steenprijs per ratti stijgt verder voor levendig verzadigde en felrode edelstenen.
  • Vorm: Omdat het een organische edelsteen is, kan rood koraal gemakkelijk barsten door druk en wordt het daarom verkocht in en als cabochon edelsteen in ovale, ronde, capsule en driehoekige vormen. Als kwaliteit en gewicht hetzelfde blijven, zijn ronde edelstenen duurder dan andere vormen.
  • Duidelijkheid: De helderheid van rood koraal wordt geanalyseerd door hoe helder en glad het oppervlak is. Stenen met vlekken, kuilen en vlekken zijn aan de onderkant geprijsd. De prijs van Munga ratna is redelijk hoog voor een onberispelijk, glanzend rood koraal.
  • Karaatgewicht: Koralen worden zelden in grote maten gevonden, wat inhoudt dat een glad, smetteloos rood koraal met een gewicht van meer dan een paar karaats geprijsd is in verband met zijn zeldzaamheid.
  • Behandeling: Rood koraal wordt behandeld om de kleur te verbeteren, maar kan ook in laboratoria worden gesynthetiseerd. Kunstmatige edelstenen komen voor in en als kunststof, hout of polymeren. Een origineel rood koraal is aanzienlijk duurder dan de neppe. Het is beter om rood koraal te kopen dat is gecertificeerd door erkende laboratoria om te voorkomen dat u door oplichters wordt bedrogen.

Hoe kwaliteit Red Coral (Moonga) te identificeren?

Red Coral

De beste kwaliteit rode koraal edelsteen komt van een bekende oorsprong, vertoont een heldere rode kleur met een glad, vlekkeloos, glanzend oppervlak.
  • Herkomst: Italië blijft de meest populaire oorsprong en levert al meer dan twee eeuwen rode koralen van hoge kwaliteit. Andere locaties, waaronder Japan, India, Algerije, de VS en Taiwan, worden echter ook wereldwijd erkend voor het produceren van hoogwaardige, natuurlijke edelstenen van rood koraal. Australische en Taiwanese rode koralen zijn meer geschikt voor sieradendoeleinden.
  • Kleur: Rood koraal is niet in een breed scala aan tinten verkrijgbaar, maar de kleur kan in intensiteit verschillen. De kleur kan variëren van warm rood tot diep roze tot diep rood. Maar ossenbloedrood koraal dat felrood weergeeft met een secundaire tint van oranje is meer wenselijk in edelsteenmarkten.
  • Helderheid: Omdat het een ondoorzichtige en schemerige edelsteen is, wordt de helderheid in rood koraal beoordeeld aan de hand van de oppervlaktemarkeringen, textuur en glans. Insluitingen in rood koraal kunnen voorkomen als vlekken, zwarte vlekken, groeven of houtnerfeffecten. De beste kwaliteit rood koraal is glad, glanzend en vlekkeloos of zo vrij van insluitingen als mogelijk.

Waarom is er zo'n grote variatie in de prijzen van edelstenen van rood koraal?

Red Coral

De prijzen van koraalrode stenen zijn gevoelig voor herkomst, kleur, helderheid, vorm en behandeling. Bovendien maken astrologische relevantie en het zeldzame voorkomen van sommige variëteiten ze vatbaar voor nog hogere prijzen. bijv. Japans koraal is zeldzamer dan Italiaans koraal en toch kan het latere koraal bijna duur zijn vanwege zijn astrologische populariteit. Evenzo trekt een Oxblood rood koraal meer geld dan een vervaagd of dof gekleurd rood koraal. Men moet niet vergeten dat de prijs van rood koraal collectief wordt bepaald door de bovenstaande parameters en dat elke grote of kleine verandering in uiterlijk, behandeling of vorm de prijzen kan verhogen of verlagen.

Waarom is Japans rood koraal duurder als Italiaans rood koraal effectiever is voor astrologisch gebruik?

Japanse rode koralen zijn buitengewoon zeldzaam geworden als gevolg van overmatige winning in het recente verleden en veranderingen die zijn gemeld in hun mariene ecosystemen als gevolg van vervuiling. Prima kwaliteit en beperkte beschikbaarheid maken ze duurder dan andere herkomsten. Italiaans rood koraal daarentegen is niet alleen gemakkelijk verkrijgbaar, maar scoort even goed op glans, kleurverzadiging en helderheid, waardoor het geschikt is voor astrologisch gebruik. Omdat beide varianten om astrologische redenen kunnen worden gebruikt, verhoogt de zeldzaamheid van Japans koraal zijn waarde op de edelsteenmarkt.

Hoe kan ik de kwaliteit van Red Coral controleren?

Red Coral

De kwaliteit van deze edelsteen is afhankelijk van verschillende factoren. In de regel vertoont rood koraal van hoge kwaliteit minimale insluitsels, een gladde textuur, een heldere rode kleur en een hoge glans. Maar voordat u de kwaliteit van de steen evalueert, is het ook belangrijk om de koopvoorkeuren van de klant te begrijpen. Terwijl fysieke of gemologische kenmerken zoals helderheid en kleur Japanse en Italiaanse afkomst aantrekkelijker maken, maakt astrologische relevantie de latere keuze een betere keuze. Evenzo hebben Australische en Taiwanese afkomst bij het zoeken naar sieradendoeleinden meer de voorkeur dan andere. Het wordt altijd aanbevolen om in het laboratorium getest rood koraal te kopen, online of bij vertrouwde dealers om een eerlijke aankoop te garanderen.

Hoe draag je een Moonga ring of steen op de juiste manier voor direct resultaat?

Moonga Ratna is een gunstige edelsteen die wordt gedragen om de positieve effecten van Mars of Mangal in iemands horoscoop naar voren te brengen. Maar het is uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat het gewicht, het metaal en de algehele kwaliteit van de edelsteen goed in balans zijn voordat u een ring van rood koraal draagt. Door minimaal gewicht (1/10e van het lichaamsgewicht), natuurlijke en schone edelsteen te selecteren, kan men de voordelen van Moonga ratan beter kanaliseren.

Is driehoekige Moonga beter dan de ronde?

Nee! De vorm van edelsteen heeft geen invloed op de astrologische waarde. De astrologische voordelen van Red Coral zijn afhankelijk van het gewicht en de collectieve kwaliteit van de edelsteen. Driehoekig rood koraal of 'Tikona Lal Moonga' is meer een modieuze uitspraak dan astrologische voorkeur en wordt meestal gezocht voor sieradendoeleinden.

Label

Hardheid

3 - 4

Specifiek gewicht

2.5 - 2.7

Chemische formule en groep

CaCO3

Kleur

Helder tot diep rood; Ossenbloed rood

Plaatsen van Extractie

Taiwan, Australië en de westelijke Middellandse Zee

Chakra's

Wortel
© Steen Soorten. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Steen Soorten