Alles Wat u Moet Weten over Red Spinel

Alle details die u wilt weten over Red Spinel ​​in dit artikel.

 

Red Spinel

 Red Spinel (Rode Spinel), ook bekend als 'Spinel ruby edelsteen', is de dieprode kleurvariëteit van Spinel die als het meest waardevol wordt beschouwd. Het is vrij zeldzaam en wordt gedragen als vervanging voor Ruby in astrologie en sieraden. Het heeft ook een diepe metafysische betekenis en wordt gedragen om stabiliteit en balans in het leven te krijgen.

Wat is de betekenis van Red Spinel?

Red Spinel

Red Spinel is de robijnrode variëteit van de Spinel familie. Fine Red Spinel is eigenlijk zeldzamer dan Ruby van gelijke kleurtint. Het is echter een ondergewaardeerde edelsteen, met zijn kosten ongeveer 30% lager dan die van Ruby. De schaarste aan goede Spinel is de reden voor het gebrek aan vraag en populariteit. Dit weerhoudt Spinel ervan een meer gangbare edelsteen te zijn.

Red Spinel kan qua uiterlijk identiek zijn aan Ruby. Spinel is echter meestal lichter van kleur en de diepRed Spinel is meestal meer steenrood dan de Red of Ruby, die een lichte blauwe of paarse tint heeft. Alleen optische eigenschappen en hardheid kunnen deze twee edelstenen echter echt onderscheiden.

Wat zijn de voordelen van Red Spinel?

Red Spinel

Omdat Red Spinel een substituut is voor Ruby, heeft het vergelijkbare astrologische voordelen als die van Ruby. Red Spinel vertegenwoordigt de zon en werkt op dezelfde manier als een robijn, alleen op een zwakkere manier vanwege de reden dat het een vervanging is.

  • Professioneel en academisch succes: Red Spinel, geregeerd door de machtige zon, komt ten goede aan mensen die werken in beroepen of posities waar autoriteit wordt geboden, b.v. administratieve diensten, politiek, diplomatie en andere leidinggevende functies. Het wordt ook aangeraden om te worden gedragen door studenten die zich voorbereiden op staats of centrale dienstenexamens.
  • Verbeterde financiële en sociale status: Een van de vele geprezen astrologische voordelen van het dragen van Red Spinel is de verbeterde sociale status van het leven van een inboorling. Astrologen geloven dat Red Spinelsteen de drager ten goede komt door niet alleen iemands financiële toestand te verbeteren, maar ook door de keizerlijke en luxueuze levensstijl te behouden.
  • Emotionele intelligentie: Red Spinel is ook gunstig voor mensen die worstelen met problemen met het gevoel van eigenwaarde. Red Spinel heeft een positieve invloed op het zelfvertrouwen door de emotionele intelligentie van de drager te heroriënteren.
  • Betere vaderlijke relaties: Aangezien Sun wordt erkend als de vaderfiguur in de Vedische astrologie, is het bekend dat het enige invloed heeft op vaderlijke relaties. Er wordt aangenomen dat Red Spinel ook gunstig is voor de vader van de inboorling en dus ook kan worden gedragen om zijn verzwakte omstandigheden te verbeteren.

Genezende voordelen van Red Spinel

  •  De zon wordt beschouwd als de karaka van botten, ogen en hart. Herstelde vitaliteit, verbeterde bloedcirculatie en gezichtsvermogen zijn enkele van de gezondheidsvoordelen van Red Spinel edelsteen.
  •  Het verbetert de vitaliteit, het uithoudingsvermogen en de fysieke energie.
  •  Red Spinel is goed voor tanden, huid, tandvlees, wervelkolom, enz. Het maakt de drager slank met een gezond gewicht.

Wie moet Red Spinel dragen?

Red Spinel

Afhankelijk van de plaatsing van de Zon in de horoscoop van een persoon, kan het dragen van Red Spinel edelsteen de carrière, gezondheid, temperament en sociale status van inboorlingen en verwante ascendanten gunstig verbeteren.

  •  Indiase of Vedische astrologie wijst Red Spinel toe aan Leeuw.
  •  Westerse astrologie beveelt Red Spinelsteen aan voor het zonneteken van Leeuw.

Hoe draag je Red Spinel?

Red Spinel moet op de ringvinger van de werkende hand worden gedragen en zondagochtend is de meest geschikte tijd. Blood RedSpinel werkt het beste, hoewel stenen met lichtere tinten ook gedragen kunnen worden. Het wordt sterk aangeraden om de ring met goud te dragen, maar messing, zilver of witgoud kan ook als alternatief worden beschouwd. Het gewicht van de steen moet 1/12e van het lichaamsgewicht van de drager zijn. Dit betekent dat als de drager 60 kg weegt, de steen 5 karaat moet wegen (1/12e van 60 is 5).

Red Spinel sieraden

Red Spinel

Red Spinel sieraden worden in verschillende stijlen gedragen. De sieradenmakers ontwerpen de patronen waar veel vraag naar is en volgens de laatste trends. Ze kunnen worden gedragen als kettingen, hangers, ringen, oorbellen en armbanden.

  • Red Spinel ketting: Red Spinel kan worden gedragen als verrukkelijke gouden of zilveren kettingen. Ze zien er geweldig uit met bruidskleding en kunnen je blik echt op het voetstuk plaatsen.
  • Red Spinel hanger: Red Spinel hangers zien er absoluut prachtig uit bij iedereen die het draagt. De bloedrode glans van de edelsteen kan echt ieders aandacht trekken. Het past goed bij een gouden of zilveren body, maar ook bij kettingen van dezelfde metalen of legeringen zoals messing.
  • Red Spinel ringen: Red Spinel ringen zijn zeer versierd vanwege hun economische maar onstuimige eigenschappen. Wanneer gemaakt met goud, witgoud, zilver of platina, komt het echt uit en trekt het ieders aandacht.
  • Red Spinel oorbellen: Red Spinel oorbellen zijn de meest economische en toch prachtige sieraden. De rode boventonen van de steen benadrukken het gezicht van de drager en verfraaien de drager.
  • Red Spinel armbanden: Red Spinel zorgt voor echt schattige armbanden die bij iedereen passen en goed passen bij elke modestijl. Hun donkere maar heldere boventonen zorgen ervoor dat de drager er gracieus en stijlvol uitziet.

Hoe variëren de prijzen van Red Spinel? Hoeveel is het gemiddeld?

Red Spinel

Red Spinel verkoopt meestal voor $ 20 tot $ 660 per karaat plus. De Red Spinel waarde varieert afhankelijk van de kwaliteit en grootte. In de afgelopen jaren is de prijs van Red Spinel gestaag begonnen te stijgen vanwege de groeiende populariteit en vraag in de edelsteen en sieradenindustrie. De prijs van Red Spinels wordt beoordeeld door te kijken naar de oorsprong, kleur, helderheid, snit en karaatgewicht.

  • Herkomst: De prijs van Red Spinels uit Birma en Tanzania blijft hoog vanwege hun extravagante elegantie en grote schaarste.
  • Kleur: Red Spinel waarde verslaat vaak de prijs van oranje en roze Spinel stenen omdat rood populairder en zeldzamer is. De bloedRed Spinels verkopen voor meer in vergelijking met Red Spinels met lichtere tonen en verzadigingen.
  • Duidelijkheid: De locatie en het type insluitsels in een Red Spinel steen kunnen de prijs aanzienlijk beïnvloeden. De prijs van Red Spinel neemt toe met de afname van het aantal zichtbare insluitsels erin.
  • Snijden: de manier waarop Red Spinel wordt gesneden, bepaalt ook zijn waarde in de markt. Over het algemeen zijn Red Spinellen in commerciële sneden zoals de ronde, kussenvormige en ovale snit betaalbaarder dan de sterk op maat gemaakte smaragdgroene, vierkante en rechthoekige stukken. Red Spinel cabochon is altijd de meest betaalbare keuze omdat het facetten mist en minimale verspilling van ruw veroorzaakt.
  • Karaatgewicht: Aangezien Red Spinel vrij zeldzaam is, neemt de prijs per karaat toe met een toename in grootte. Hoe groter de steen, hoe hoger de prijs zal zijn.

Wat is de Black Prince Ruby?

Red Spinel

De Ruby van de Black Prince is een grote, onregelmatige cabochon edelsteen met een gewicht van 170 karaat, gezet in de kruispattée boven de Cullinan II diamant aan de buitenkant van de Imperial State Crown of England. Eeuwenlang werden de Red Spinel variëteiten verward met kostbare robijnen en saffieren. In feite is de Robijn van de Zwarte Prins, bezaaid in de keizerlijke staatskroon van Engeland, eigenlijk een Red Spinel van superieure klasse.

Label

Hardheid

7,5 - 8

Specifiek gewicht

3.6 - 4.1

Chemische formule en groep

MgAl2O4

Kleur

Rood en zijn tinten

Plaatsen van Extractie

Sri Lanka, Tanzania, Myanmar, Pakistan en Vietnam

Chakra's

Wortel
© Steen Soorten. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Steen Soorten