Alles Wat u Moet Weten over Regenboog Maansteen

Alle details die u wilt weten over Regenboog Maansteen ​​in dit artikel.

 

Regenboog Maansteen

 Regenboog Maansteen is een kleurloze tot melkwit gekleurde, halfedelsteen uit de familie van veldspaatmineralen die bekend staat om zijn prachtige glinsterende effect, beter bekend als 'Adularescence'. In de vedische astrologie bestaat het als een vervanging van de natuurlijke parel en wordt het gedragen om emoties in evenwicht te brengen, woede te beheersen, creativiteit te stimuleren en een goede gezondheid te krijgen. Maansteen is ook een populaire edelsteen voor sieraden voor zowel mannen als vrouwen.

Wie zou een Regenboog Maansteen moeten dragen?

Regenboog Maansteen

Indiase astrologie verbindt natuurlijke Regenboog Maansteen edelsteen met de planeet Maan. Regenboog Maansteen is ook bekend als Witte Labradoriet. Er wordt aangenomen dat het dragen van een Regenboog Maansteen het individu helpt om uit de negatieve invloeden te komen die worden veroorzaakt door een zwak geplaatste maan in de horoscoop (Kundli).

  •  Vedische astrologie schrijft Regenboog Maansteen edelsteen voor Karka Rashi voor.
  •  Westerse astrologie beveelt ook de geboortesteen van de Regenboog Maansteen aan voor het teken van kanker.
  •  Voorouders van Leeuw, Ram, Schorpioen, Boogschutter en Vissen kunnen ook de edelsteen van de Regenboog Maansteen dragen.

Wat zijn de voordelen van Regenboog Maansteen?

Regenboog Maansteen

De betekenis van Regenboog Maansteen is nauw verbonden met zijn fysieke verschijning die glinstert als de maan wanneer hij het licht vangt. Mensen van de oude beschaving, vooral de Romeinen, hadden een diep vertrouwen in de metafysische eigenschappen en genezende krachten van de Regenboog Maansteen. Hier hebben we enkele belangrijke voordelen van Regenboog Maansteen of White Labradorite voor je op een rijtje gezet.

  • Brengt emoties en paranormale vermogens in evenwicht: Regenboog Maansteen edelsteen heeft een enorme betekenis in de vedische astrologie. Indiase astrologen verbinden deze edelsteen met de planeet Maan die wordt beschouwd als de heerser van de geest. Er wordt aangenomen dat het dragen van een echte Regenboog Maansteen een hyperactieve of gestresste geest geneest, woede onder controle houdt en helpt om kalm en beheerst te blijven.
  • Verhoogt het vertrouwen en creatieve vaardigheden: In Chakra genezingstherapieën brengt Regenboog Maansteen de energieën van verschillende chakra's van het lichaam op één lijn, waaronder de kruinchakra, het derde oogchakra en sacrale chakra en helpt de persoon om zelfverzekerd en creatief te blijven. Onnodig te zeggen dat Regenboog Maansteen een perfecte edelsteen is voor mensen die geassocieerd worden met artistieke ondernemingen.
  • Verbetert de moederrelatie: Vedische astrologie verbindt planeet Maan met de moederfiguur en zou een goede invloed hebben op de gezondheid van de moeder. Er wordt aangenomen dat het dragen van een natuurlijke Regenboog Maansteen de inheemse bevolking ook helpt om de relatie met hun moeder te verbeteren.
  • Geneest huid , hormonale en reproductieve problemen: Een van de belangrijkste voordelen van Regenboog Maansteen is dat het de ontgifting van het lichaam bevordert en de goede werking van de verschillende klieren ondersteunt. In de medische astrologie worden de helende eigenschappen van Regenboog Maansteen als gunstig beschouwd voor personen die te maken hebben met huidaandoeningen, ooginfecties, hormonale onbalans of vruchtbaarheidsproblemen.

Hoe kwaliteit Regenboog Maansteen te identificeren?

Regenboog Maansteen

Voordat u een stap vooruit zet om online een Regenboog Maansteen te kopen, moet u zich houden aan de volgende handige richtlijnen om de beste kwaliteit Regenboog Maansteen edelsteen te vinden binnen hun budgetoverwegingen.

  • Oorsprong: Historisch gezien worden de mijnen in het Adula gebergte, Zwitserland, beschouwd als de oorsprong van de ziel van de betoverende Regenboog Maansteen. Maar momenteel is de rauwe Regenboog Maansteen over de hele wereld te vinden, waaronder Brazilië, Madagaskar, Tanzania, Birma (Myanmar), India en Sri Lanka. Van alle oorsprongsvariëteiten is Sri Lankaanse Regenboog Maansteen zeer gewild vanwege zijn vredige blauwe tint die vrij zeldzaam is om te vinden. Indian Regenboog Maansteen wordt beschouwd als de volgende meest populaire keuze onder de kopers.
  • Lichaamskleur: Regenboog Maansteen vertoont een verscheidenheid aan prachtige lichaamstinten die de iriserende blauwe tot zilveren glans op het oppervlak complimenteren. De lichaamskleur van een Regenboog Maansteen is in principe kleurloos, maar kan worden gevonden in perzikroze, groene, bruine of soms zeer lichtgele toon. Over het algemeen wordt de kleurloze tot lichte melkachtige witte of blauwe Regenboog Maansteen met een middelmatig getinte blauwachtige glans als ideaal beschouwd voor zowel astrologische als sieradendoeleinden.
  • Kwaliteit van glans (adularescentie): De unieke glans (adularescentie of glans) van een Regenboog Maansteen die over het oppervlak glijdt, maakt deze edelsteen uniek mooi en waardevol. De kleur varieert van blauw, zilver, groen tot veelkleurige glans. In het ideale geval worden edelstenen met helderblauwe adularescentie, populair in de handel als 'Blauwe glans', als het meest wenselijk beschouwd. Naast de kleur is ook de verdeling van de glans over het oppervlak van belang. De stenen met uniform verdeelde Adularescence zichtbaar vanuit alle richtingen is een geweldige selectie.
  • Duidelijkheid: Een echte Regenboog Maansteen is transparant tot doorschijnend van uiterlijk met zeer weinig tot geen insluitsels, afhankelijk van de kwaliteitsklasse. Vanwege de geografische omstandigheden hebben deze edelstenen waarschijnlijk kleine spanningsscheurtjes die 'duizendpoten' worden genoemd. Dus hoe schoner en transparanter de Regenboog Maansteen is, hoe waardevoller deze wordt.
  • Geslepen: Maansteen wordt beschouwd als een duurzame edelsteen en wordt gesneden in kralen, cabochons en gefacetteerde edelstenen. Een goed gepolijste Regenboog Maansteen cabochon wordt beschouwd als een ideale keuze omdat het de natuurlijke fenomenen heel mooi weergeeft op het gladde koepelvormige oppervlak. Tegenwoordig wordt echter ook de gefacetteerde Regenboog Maansteen in interessante vormen zoals kussen, hart of rond populair, maar ze zijn minder gebruikelijk en vrij duur.

Hoe variëren de prijzen van Regenboog Maansteen? Hoeveel is het gemiddeld?

Regenboog Maansteen

Regenboog Maansteen is een redelijk geprijsde edelsteen die bij elk budget past. In de handel wordt de prijs van deze edelsteen geëvalueerd door rekening te houden met de kwaliteitsfactoren en het gewicht. Over het algemeen wordt de kleurloze Regenboog Maansteen met goede transparantie en sterke blauwachtige glans (bij voorkeur uit Sri Lanka) als het meest waardevol beschouwd.

Opmerking: Regenboog Maansteen prijs per karaat begint vanaf $ 5 per karaat tot $ 10 per karaat en plus. De prijzen in andere landen, zoals de VS, de VAE en het VK, kunnen variëren afhankelijk van de vraag en aanbodvergelijking.

  • Oorsprong: De blauwwitte Regenboog Maansteen of witte labradoriet uit de Sri Lankaanse mijnen trekt vaak een premie vanwege zijn kwaliteit en reputatie bij de handelaren. Indian Rainbow stenen worden ook bewonderd om zijn kwaliteit, maar zijn relatief goedkoper dan de Sri Lankaanse stenen.
  • Lichaamskleur: De prijs van een kleurloze of witte Regenboog Maansteen met blauwe tinten blijft de hoogste in de markt. Maar ook voor sieraden kan men met groot gemak en tegen een relatief lagere prijs een gloeiende witte Regenboog Maansteen kopen.
  • Kwaliteit van glans (adularescentie): De kleur en sterkte van het glinsterende effect zijn van groot belang bij het bepalen van de totale kosten van Regenboog Maansteen. Dus, de steen die een schitterende blauwe glans vertoont, is duidelijker, des te hoger is zijn waarde in de markt. Kopers moeten ook zoeken naar edelstenen waarvan de glans wijd verspreid is over het midden en de zijkant van de steen.
  • Duidelijkheid: De prijzen voor Regenboog Maansteen stenen stijgen voor schone stukken met minimale zichtbare insluitsels. De aanwezigheid van te veel duizendpoten (kleine scheurtjes) of onaantrekkelijke groenachtige of geelachtige tinten kunnen de prijs van de edelsteen aanzienlijk verlagen.
  • Knippen: De snijstijl van een Regenboog Maansteen beïnvloedt de visuele eigenschappen en de algehele waarde ervan. Regenboog Maansteen ruw wordt vaak gesneden en gepolijst om ronde, ovale en peervormige cabochons te vormen die het glinsterende effect versterken en de beste prijs kwaliteitverhouding bieden. Alleen de zeer transparante stukken zijn gefacetteerd en worden als behoorlijk kostbaar beschouwd.
  • Karaatgewicht: In de natuur zijn grote Regenboog Maansteen rotsen comfortabel beschikbaar. Daarom stijgt de prijs per karaat niet significant, zelfs niet voor steen met een hoger karaatgewicht. Maar uitzonderingen zijn er altijd. Sommige stukken van superieure kwaliteit in grotere maten met adembenemende kleuren en uitstekende glans kunnen een onconventionele premie vragen.

Wat is Regenboog Maansteen?

Regenboog Maansteen

Regenboog Maansteen is een prachtige blauwwitte edelsteen uit de veldspaatmineraalfamilie, genoemd naar zijn verbazingwekkende visuele eigenschappen. Deze edelsteen vertoont een goede transparantie en een mysterieuze blauwe glans waardoor de edelsteen binnenstebuiten gloeit. Iemand heeft terecht gezegd dat kijken naar een maansteen verwant is aan kijken naar de maan zelf. In de hindoeïstische mythologie wordt Regenboog Maansteen beschouwd als een heilige edelsteen die de zalige maanenergieën bezit. Astrologisch wordt een kleurloze of licht melkwitte Regenboog Maansteen met een diepe blauwachtige glans als het meest wenselijk beschouwd.

Het is interessant om te weten dat Regenboog Maansteen technisch gezien geen Maansteen is, maar eerder een Labradoriet. Daarom wordt het vaak aangeduid als een 'Regenboog Maansteen Labradorite'. Het wordt gevormd door de combinatie van twee soorten veldspaat Orthoclase en Albite, die zijn samengesmolten tot een nieuw kristal. Later, wanneer de nieuwe formatie afkoelt, groeit het verder en vormt het twee afwisselende lagen van twee verschillende mineralen. Wanneer licht over deze lagen beweegt, creëert het een gloeiend effect in het Regenboog Maansteen kristal.

Regenboog Maansteen vs Moonstone - Wat is het verschil tussen deze twee edelstenen?

Volgens de edelsteenoverwegingen kan men zeggen dat Maansteen en Regenboog Maansteen twee verschillende edelsteensoorten zijn van dezelfde minerale familie. Maansteen is een orthoklaas, terwijl Regenboog Maansteen een labradoriet is (mix van orthoklaas en albiet).

Regenboog Maansteen is eigenlijk de handelsnaam die wordt gebruikt voor de lichtgekleurde, transparante veldspaat edelsteen die blauwachtige of veelkleurige adularescentie vertoont (adularescence is de melkachtige blauwachtige glans die afkomstig is van het oppervlak van de edelsteen). Fysiek lijkt Regenboog Maansteen, ondanks dat het een Labradoriet is, sterk op de Moonstone edelsteen. Sommige stukken zijn zo identiek aan de Maansteen dat ze gemologisch worden getest om hun oorspronkelijke identiteit te achterhalen.

Label

Hardheid

6 - 6.5

Specifiek gewicht

2.5 - 2.8

Chemische formule en groep

K, Al, Si(O) en veldspaat

Kleur

Doorschijnend, wit, blauw, oranje

Plaatsen van Extractie

Brazilië, Madagaskar, Sri Lanka, Birma, Amerika, Duitsland, India, Tanzania, Mexico

Chakra's

Kroon
© Steen Soorten. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Steen Soorten