Alles Wat u Moet Weten over Rode Toermalijn

Alle details die u wilt weten over Rode Toermalijn ​​in dit artikel.

 

Rode Toermalijn

 Rode Toermalijn is een prachtige roodgekleurde edelsteenvariëteit van de Toermalijn edelsteenfamilie. De rode toermalijn van topkwaliteit met een intense rode tint met een paarsachtige tint wordt vaak aangesproken als 'Rubellite Toermalijn'. Vanwege zijn boeiende glans en briljante rode tint, wordt deze edelsteen voornamelijk gedragen voor sieraden. In de westerse astrologie wordt het beschouwd als de geboortesteen van oktober en een effectieve helende edelsteen.

Wie moet een rode toermalijn steen dragen?

Rode Toermalijn

Rode Toermalijn, wat 'Lal Turmali' betekent in het Hindi, is een van de meest populaire soorten Toermalijn edelsteen. Vanwege zijn rode tint lijkt het veel op de kostbare robijnrode edelsteen en wordt daarom vaak gebruikt als goedkoper alternatief in de sieraden.

 Rode Toermalijn geboortesteen is een perfect cadeau voor oktober geborenen. Het wordt ook beschouwd als de edelsteen van het 8 jarig jubileum.
 De hardheid van rode toermalijn (7 – 7,5 Mohs) is goed genoeg om de dagelijkse slijtage te weerstaan. Het heeft geen extra zorg nodig en is een perfecte steen om in sieraden voor dagelijks gebruik te zetten.
 Chakra healing therapie verbindt Rode Toermalijn met de ‘Hart Chakra’. Er wordt dus aangenomen dat het dragen van rode toermalijn edelsteen geweldige resultaten kan opleveren voor mensen die te maken hebben met problemen met de bloedsomloop of spijsvertering.

Wat zijn de voordelen van Rode Toermalijn?

Rode Toermalijn

Naast de esthetische charme geven rode toermalijn helende eigenschappen nog een reden om deze edelsteen in je collectie te hebben. Volgens een oude overlevering is rode toermalijn steen zeer gunstig voor mensen die lijden aan hartgerelateerde problemen, niet alleen fysiek maar ook emotioneel. Het dragen van rode toermalijn edelsteen kan ook:

  • Breng welvaart en overvloed: De opvallende rode tint van rode toermalijn symboliseert geluk en financiële voorspoed. De harmonieuze energieën helpen de drager om de emotionele uitdagingen te overwinnen en beter te presteren in hun professionele en persoonlijke leven.
  • Verhoog het energieniveau: Er wordt gezegd dat rode toermalijn negatieve ionen afgeeft die de stemming helpen verbeteren. Het absorbeert ook de schadelijke stralingen, verwijdert gifstoffen en geeft het lichaam nieuwe energie. Rode Toermalijn wordt als zeer gunstig beschouwd voor de professionals die lange uren op de computer werken.
  • Bevorder kalmte en mentale vrede: In kleur genezings therapieën wordt gezegd dat deze edelsteen kalmte en balans in het gedrag van de drager brengt. Het dragen van deze edelsteen schrikt het individu af om betrokken te raken bij geschillen en onredelijke discussies en helpt daardoor om een ​​vredig leven te leiden.
  • Ontgift lichaam en ziel: Rode Toermalijn edelsteen wordt beschouwd als een krachtige bondgenoot wanneer het lichaam ontgifting nodig heeft. Er wordt vertrouwd op dat de genezende eigenschappen van rode toermalijn vetverlies ondersteunen, het vasthouden van water verminderen en de bloedcirculatie verbeteren. Het helpt de drager ook om stress en depressie te verlichten.

Hoe kwaliteit Rode Toermalijn te identificeren?

Rode Toermalijn

Vanwege zijn aantrekkelijke kleur en uitzonderlijke schoonheid is rode toermalijn enorm populair en blijft er overal ter wereld vraag naar. De kleurtint van deze edelsteen is de belangrijkste kwaliteitsbepalende factor omdat het de edelsteen onderscheidt van andere sterk gelijkende kleurvariëteiten (roze toermalijn en rubelliet). Over het algemeen spelen de geografische oorsprong, kleur, helderheid en snit een belangrijke rol bij het beoordelen van de kwaliteit van een rode toermalijn. Koop de beste kwaliteit rode toermalijn edelsteen om het meeste uit uw boodschappen te halen.

  • Oorsprong: In tegenstelling tot andere edelstenen, speelt de bron van rode toermalijn geen rol in de waarde. De oorsprong brengt echter een klein verschil in de kwaliteit van de edelsteen met zich mee. De meeste rode toermalijnen van edelsteenkwaliteit, uit natuurlijke aarde gewonnen, komen uit Brazilië, Afrika, de VS, Afghanistan, Nigeria, Zambia, Birma (Myanmar) en Madagaskar. Van alle oorsprong staan ​​Brazilië en Nigeria bekend om het produceren van de mooiste, oogschone rode toermalijnen.
  • Kleur: De kleur in rode toermalijn varieert van robijnrood tot diep paarsachtig rood. De intensiteit, diepte en de algehele verdeling van de kleur zijn de belangrijkste overweging. Over het algemeen geldt: hoe dieper de rode tint, hoe waardevoller de toermalijn.
  • Duidelijkheid: Omdat het een type II helderheidsedelsteen is, heeft de rode kleurvariëteit van toermalijn waarschijnlijk enkele zichtbare insluitsels (naaldinsluitingen, met vloeistof gevulde kristallen en breuken). Kleine insluitsels kunnen worden genegeerd als de transparantie niet wordt aangetast. Hoogwaardige edelstenen zien er vaak onaantrekkelijk uit en zijn minder waardevol.
  • Knippen: Door de robuuste aard, het goede aanbod en de betaalbare prijzen van het natuurlijke rode toermalijnmineraal kunnen de kotters een beetje experimenteren met de vorm en snit. Je kunt rode toermalijn gemakkelijk vinden in mooie sneden zoals rechthoekige snede, vierkante snede, biljoen snede en kussensnede enz. Maar natuurlijk komen ronde en ovale rode toermalijn vaker voor op de edelstenenmarkt.

Hoe variëren de prijzen van Rode Toermalijn? Hoeveel is het gemiddeld?

Rode Toermalijn

De internationale populariteit en waarde van de natuurlijke Rode Toermalijn neemt elk jaar toe. Het is een van de favoriete edelstenen geworden van verzamelaars en schoonheidsliefhebbers. In de handel wordt de prijs van rode toermalijn vaak geëvalueerd door de kleur, helderheid, snede, grootte en oorsprong van de steen te analyseren.

De prijs van rode toermalijn begint vanaf $ 10 per karaat en kan oplopen tot $ 150 per karaat, afhankelijk van de kwaliteit en het gewicht. De prijzen in andere landen zoals Dubai, de VS, het VK en de VAE kunnen iets hoger zijn vanwege het lagere aanbod. GemPundit is ongetwijfeld de meest betrouwbare en betrouwbare edelsteenwinkel om rode toermalijn te kopen.

  • Kleur: Kleur is een van de belangrijkste eigenschappen van rode toermalijn die de marktwaarde van de edelsteen beïnvloeden. Bij het winkelen voor Toermalijn zoeken de meeste mensen naar een natuurlijke, levendige felrode edelsteen (ook wel Rubellite Rode Toermalijn genoemd) en daarom is het duurder dan stenen met een oranje of paarse tint.
  • Duidelijkheid: Opnames in rode toermalijn worden verwacht en doen niet veel af aan de marktwaarde van de edelsteen. Voor relatief schone stukken moet echter een hogere waarde worden betaald. Afgezien van de zichtbare insluitsels, heeft het niveau van transparantie ook invloed op de kosten van Rode Toermalijn.
  • Glans Zeer schone, glanzende: Rode toermalijnen trekken veel aandacht en zijn duurder. Daarentegen zijn de slecht transparante, doffe stenen minder mooi en goedkoop.
  • Geslepen: Een hoogwaardige snede verhoogt de steenwaarde van Rode Toermalijn aanzienlijk. Omdat het een edelsteen voor sieraden is, is de ruwe rode toermalijn vaak gefacetteerd in mooie slijpvormen zoals biljoen of rechthoekige slijpvorm die duurder zijn dan de klassieke (ovaal en rond).

Wat is het verschil tussen een rode toermalijn en een rubelliet?

Rode Toermalijn

Gemologisch gezien zijn alle toermalijnen met rode tint Rubellite. Daarom certificeren de meeste edelsteenlaboratoria rode toermalijn, roze toermalijn en andere vergelijkbare tinten als 'Rubellite Toermalijn'. In de handel kan rubelliet echter vaak verwijzen naar een uniek mooie tint van diep paars roze tot paars rode toermalijn die een hogere waarde heeft dan roze toermalijn.
Met andere woorden, alle Rubellites zijn rode toermalijn. Maar niet alle Rode Toermalijnen zijn Rubellite, maar alleen de beste kwaliteit roodgekleurde Toermalijn wordt verkocht onder de naam Rubellite. Lees onze Rubellite aankoopgids voor diepgaande kennis.

Waar vind je de beste kwaliteit Rode Toermalijn online?

Volgens de edelsteenkundige wordt de hoogwaardige rode toermalijn voornamelijk gewonnen uit de mijnen van Brazilië en Nigeria. Andere bronnen, zoals Birma (Myanmar), Afrika, de VS, Afghanistan en Madagascar, kunnen echter ook rode toermalijnen van hoge kwaliteit leveren aan de edelstenenmarkt.
Het wordt altijd aangeraden om rode toermalijn te kopen bij de vertrouwde retailers en leveranciers van de industrie om stenen van goede kwaliteit te krijgen tegen de meest redelijke prijzen.

Label

Hardheid

7 - 7,5

Specifiek gewicht

3 - 3,1

Chemische formule en groep

(NaCa)(LI,MgFe,Al)9B3Si6(O,OH)31

Kleur

Rood en zijn tinten

Plaatsen van Extractie

Afghanistan, Brazilië, Oost-Afrika, Nigeria, Mozambique, Madagaskar, V.S.

Chakra's

Hart
© Steen Soorten. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Steen Soorten