Alles Wat u Moet Weten over Alexandriet

Alexandriet sieraden, alexandriet kopen, alexandriet steen kopen, alexandriet en je kunt meer details over stenen vinden in dit artikel.

 

alexandriet steen

Alexandriet is een zeldzame edelsteen uit de chrysoberyl-mineraalfamilie die een scherpe kleurverandering vertoont. Deze zeer gewaardeerde edelsteen wordt gebruikt in kristalgenezingstherapieën en bezit sterke metafysische krachten. Je moet Alexandriet steen niet verwarren met Alexandriet Kattenoog steen. Het zijn twee verschillende stenen.

Wat is Alexandriet?

Alexandrite is een steen die kleurovergangen laat zien door blauwgroen aan te nemen in zonlicht en roodviolet in onnatuurlijk licht zoals kaarslicht. Alexandrieten, die scherpere kleurovergangen hebben en geen bruinachtige kleur vertonen, zijn waardevoller. Het is een van de zeldzame soorten edelstenen met kleurovergangen in de wereld. Net als smaragd behoort het tot de berylgroep. De andere naam is Chrysoberyl.

Eigenschappen van Alexandriet

Alexandriet werd voor het eerst gevonden in het Oeralgebergte in Rusland in 1830, en de meest waardevolle van deze natuurstenen werd als geschenk aan de Russische tsaar Alexandra aangeboden. Om deze reden is deze kostbare steen naar hem vernoemd.

Aangezien deze afzetting in het Oeralgebergte na een korte periode van werking werd gesloten, zijn de hier verkregen Alexandrieten zeer zeldzaam en zeer waardevol.

Tegenwoordig wordt het ook gedolven in Sri Lanka, Zimbabwe en Brazilië, maar de Russische oorsprong is het meest waardevol.

Alexandriet is nuttig bij het beschermen tegen schadelijke stralen vanwege het vermogen om kosmische straling te filteren. Het is bekend dat het goed is voor aandoeningen van het zenuwstelsel. Het helpt bij de behandeling van pancreas- en miltaandoeningen.

Wat zijn de voordelen van Alexandriet?

alexandrite

Alexandriet wordt vereerd om zijn sterke helende eigenschappen, metafysische krachten, en wordt veel gebruikt in kristalgenezingstherapieën. Het is bekend dat het een perfecte balans behoudt tussen de fysieke wereld en de spirituele wereld. Er zijn nog enkele andere uitzonderlijke voordelen van het dragen van deze mooie juni-geboortesteen Alexandriet.

  • Beschermt tegen ultraviolette en schadelijke stralen, werkt als een filter,
  • Het herstelt spanningen in het zenuwstelsel,
  • Vaardigheden ontwikkelen,
  • Het helpt bij celvernieuwing,
  • Het helpt de pijn te overwinnen die bloedkanker veroorzaakt,
  • Helpt bij snelle veranderingen,
  • Het brengt de tastzin naar een hoger niveau,
  • Verbetert de verbinding in geest en intellectuele gevoelens,
  • Reguleert het hormonale systeem
  • Verbetert de eiwitvertering
  • Het leven scheidt de vreugde af, de persoon voelt geluk,
  • Ontwikkelt het gevoel van eigenwaarde, vergroot het zelfvertrouwen.

Fysieke gezondheidsvoordelen

 Van Alexandriet is bekend dat het geweldige medische voordelen heeft. Het is heel gunstig voor mensen die lijden aan problemen en aandoeningen die verband houden met het zenuwstelsel en de voortplantingsorganen. Deze edelsteen regenereert neurologische weefsels en verzacht ontstekingen in nekspieren. Het helpt de symptomen van leukemie te verlichten en versterkt de pijnappelklier en hypofyse. De krachtige ontgiftende werking van echte Alexandriet stimuleert de lever zodat deze optimaal kan werken.

Voordelen van emotionele genezing

 Natuurlijk Alexandriet moedigt de drager aan om naar zijn/haar gevoelens te luisteren en helpt om emotionele volwassenheid te bereiken. Het versterkt de wilskracht en moedigt de drager aan om veranderingen en emotionele problemen die bij die verandering horen te accepteren. Alexandrietkristal is bijzonder nuttig voor Chakra-genezende therapieën en brengt de Hartchakra in evenwicht. Het kalmeert de gevoelens van verloren zijn en ontwikkelt interesse in het nastreven van een bevredigende carrière.

Kanaliseert positieve energie

 Alexandriet geboortesteen kanaliseert positieve gedachten en weert negativiteit van lichaam en geest. Het verhoogt het gevoel van eigenwaarde, brengt geluk en wordt beschouwd als een zeer positief voorteken. Het heeft een krachtige en beschermende charme die de drager veilig houdt en beschermt tegen alle schade en negatieve energie.

Verhoogt creativiteit en intellectuele vermogens

 Vanwege de aangename blauwgroene tint geloofden veel astrologen dat de Alexandriet-edelsteen wordt geregeerd door de planeet Mercurius. Deze verleidelijke edelsteen maakt de schadelijke effecten van Mercurius teniet en moedigt de drager aan om met verwarring, creatieve blokkades en slecht beoordelingsvermogen om te gaan. Alexandriet-steen profiteert door de intellectuele capaciteiten van de drager te verbeteren, wat uiteindelijk aanmoedigt om sterke en vruchtbare beslissingen in het leven te nemen.

Bevordert professioneel succes

 Van de verschillende voordelen van Alexandriet is succes in zaken en carrière een van de belangrijkste voordelen. Het komt de drager ten goede om professionele instabiliteit en strijd om erkenning te overwinnen. Roem, geluk en welvaart worden verondersteld te worden geschonken aan de drager van deze zeldzame edelsteen.

Hoe kwaliteit Alexandriet te identificeren?

alexandriet steen kopen

Volgens Gem Experts is de belangrijkste factor voor een Chrysoberyl om Alexandriet te overwegen het briljante kleurveranderingseffect of het Alexandriet-effect. Er zijn echter andere kwaliteitsfactoren die de kwaliteit van deze edelsteen bepalen en op basis van deze parameters kunnen de waarde, kwaliteit en authenticiteit van de edelsteen worden beoordeeld. De parameters omvatten:

Oorsprong

Alexandrietenafzettingen in de Oeral in Rusland waren lange tijd de enige bron voor grote en uitzonderlijke kwaliteit Alexandrieten. Rusland, de eerste bron van de beste en beste kwaliteit Alexandriet, produceerde zeer waardevolle Alexandrieten op de markt. Goede exemplaren van Alexandriet zijn ook te vinden in India, Sri Lanka, Brazilië, Tanzania, Madagaskar en Myanmar (Birma). De Indiase en Braziliaanse Alexandriet is de op één na meest gewilde variëteit en is relatief minder duur dan de Russische Alexandriet.

Kleur

Vaak beschreven als 'Smaragd' overdag en 'Ruby' 's nachts, het kleurveranderende fenomeen dat wordt gezien in Alexandriet staat bekend als het 'Alexandriet-effect'. Het kleurveranderingseffect is zodanig dat het een blauwgroene kleur vertoont bij natuurlijk daglicht en een rood/paarsrode of bruinrode kleur onder kunstgeel licht. De intensiteit van het kleurveranderende effect bepaalt de prijs en kwaliteit van Alexandriet edelstenen. Hoe hoger de intensiteit en kleurconsistentie, hoe waardevoller Alexandriet. De Sri Lankaanse Alexandriet vertoont een lage kleurconsistentie in vergelijking met de Russische Alexandriet.

Clarity

Alexandriet is een transparante, Type II helderheidsedelsteen die zichtbare gebreken en insluitsels vertoont. De insluitsels in Alexandriet komen voor in de vorm van vingerafdrukken, holle buizen, rutiel en meerfasige insluitsels. Als deze insluitsels aanwezig zijn en duidelijk zichtbaar zijn voor het oog, kan dit de kwaliteit van Alexandriet drastisch beïnvloeden. Gefacetteerde Alexandriet-edelstenen met prijzenswaardige transparantie en minimale in het oog zichtbare gebreken zijn zeldzaam te vinden en de kosten voor dergelijke fijne stukjes Alexandriet nemen toe. Sommige exemplaren van Alexandriet creëren chatoyancy of kattenoogeffect, waardoor de prijs van de Alexandriet-steen stijgt.

Geslepen

Alexandriet wordt gewoonlijk gevormd in gemengde sneden, waaronder briljant geslepen kronen en getrapte paviljoens. Vanwege zijn zeldzaamheid is Alexandriet gefacetteerd in vliegervorm, driehoekige vorm, terwijl sommige exemplaren concentrische rijen parallelle facetten hebben. Hoewel het voor edelsteenslijpers een uitdaging wordt om Alexandriet een perfecte snit te geven om het sterkste kleurveranderingseffect te tonen.

Karaatgewicht

Een Alexandriet van uitstekende kwaliteit van meer dan één karaat is uiterst zeldzaam en is hoog geprijsd. In de sieradenindustrie geven juweliers de voorkeur aan Alexandriet dat klein van formaat is en minder weegt.

Hoe variëren de prijzen van Alexandriet? Hoeveel is het gemiddeld?

Alexandriet prijs

De Alexandriet-prijs per karaat varieert afhankelijk van de oorsprong, kleur, helderheid, snit, vorm, grootte, glans, insluitsels en het certificaat dat het draagt. Op basis van de genoemde kwaliteitscombinatie kan de prijs van Alexandriet beginnen van $ 480 per karaat tot $ 8280 per karaat en zelfs meer. Zijn prachtige schoonheid, uitstekende glans, loepzuivere helderheid en uitzonderlijk kleurveranderingseffect maken deze mooie en charmante edelsteen een perfecte keuze voor iedereen.

Er zijn verschillende kwaliteitscombinaties zoals herkomst, Alexandriet kleurveranderingseffect, helderheid, snit, vorm, maat, karaatgewicht en behandelingen die de natuurlijke Alexandriet prijs en authenticiteit bepalen. Het is ook cruciaal voor een koper om te begrijpen dat het gewicht van edelstenen in India meestal wordt uitgedrukt in Ratti en niet in Carat. Een koper moet het verschil tussen Ratti en Carat begrijpen. (1 Ratti = 0,91 karaat)

Van Alexandriet natuurlijk is niet bekend dat het wordt behandeld of verbeterd. Maar zeer weinig exemplaren ervan worden af ​​en toe geolied om hun helderheid te verbeteren. De levendige collectie rauwe Alexandriet van GemPundit die 100% natuurlijk, onverwarmd en onbehandeld is, is echter beschikbaar op de website. Door het laboratorium gemaakte Alexandriet-imitaties worden op de markt verspreid, maar men moet natuurlijke Alexandriet-edelstenen kopen bij vertrouwde bronnen. Men kan echter altijd een echt rapport opvragen bij het Gemologisch Laboratorium. De Lab-certificeringen bepalen de authenticiteit van de edelsteen. Klanten moeten onderscheid kunnen maken tussen echte en valse Gem Lab-certificeringen en altijd de fysieke kenmerken van echte Alexandriet-steen van Gem Experts en Astrologen moeten verifiëren. Om de authenticiteit van deze edelsteen te identificeren, kan de klant het rapportnummer op het Gem Lab-certificaat van de Gem Lab-website of het bedrijfslab controleren. Als beide rapportnummers hetzelfde zijn, is het een authentieke Alexandriet-certificering voor echte edelstenen.

Alexandriet Sieraden

Alexandriet sieraden

De buitengewone van kleur veranderende Alexandriet is de meest gewilde keuze onder juweliers en sieradenontwerpers. Zowel mannen als vrouwen zijn dol op deze prachtige edelsteen vanwege zijn uitstekende glans, Alexandriet-effect en boeiende schoonheid. Hoewel Alexandriet wordt beschouwd als een nieuwe edelsteenvariëteit, hebben de mystieke allure en immense zeldzaamheid deze edelsteen zeer gewild gemaakt onder verzamelaars en liefhebbers van edelsteensieraden. Vanwege de hoge duurzaamheid en het fascinerende kleurveranderende effect, wordt deze edelsteen zeer geprefereerd voor het maken van op maat gemaakte Alexandriet-verlovingsringen. GemPundit biedt prachtige verlovingsringen op maat voor zowel mannen als vrouwen en heeft als doel een element van uniciteit en charme toe te voegen aan de moderne bruiden en bruidegoms.

Waarom is er een enorm verschil in de prijsklasse van Alexandriet?

Er is een enorm verschil in prijsklasse vanwege het Alexandriet kleurveranderingseffect. Wanneer de kleur verandert van groen naar rood, dan heeft de intensiteit van de verzadiging invloed op de prijsklasse. Andere prominente factoren die het prijsverschil beïnvloeden zijn de zuiverheid van de edelsteen en het karaatgewicht.

Hoe weet ik of Alexandriet echt of nep is?

Alexandriet is een vrij kostbare edelsteen en moet daarom met de grootste zorg en bij betrouwbare bronnen worden gekocht. Het verkrijgen van een door een laboratorium gecertificeerde steen van een vertrouwde Alexandriet-groothandel of detailhandelaar is de beste manier om de kwaliteit en authenticiteit van uw aankoop te garanderen. Op de markt bestaan synthetische, in het laboratorium gemaakte of in het laboratorium gemaakte edelstenen van Alexandriet. Daarom wordt het altijd aanbevolen om een Alexandriet aan te schaffen die is gecertificeerd door een onafhankelijk laboratorium voor het testen van edelstenen, zoals GIA, IGI, GRS, GII enz.

Waar kan ik natuurlijke Alexandriet edelsteen kopen?

Of u Alexandriet nu online of in een plaatselijke winkel koopt, het kiezen van de juiste dealer is het meest cruciale aspect. Het kopen van een waardevolle edelsteen van een frauduleuze dealer kan leiden tot onaangename verrassingen en aanzienlijk geldverlies. Daarom adviseren we kopers altijd om waardevolle edelstenen zoals Alexandriet te kopen bij een leverancier die authentieke Gem Lab-certificaten en hoogwaardige foto's en video's levert voor een beter begrip van de kwaliteit en authenticiteit.

Label

Hardheid

8.5

Specifiek gewicht

3,68 – 3,79

Chemische formule en groep

BeAl2O4 en Oxide

Kleur

Groen, Blauwachtig, Paars, Rood

Plaatsen van Extractie

Rusland, Brazilië, Birma, Madagaskar, Sri Lanka

Chakra's

Kroon, Hart en Zonnevlecht
© Steen Soorten. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Steen Soorten