Alles Wat u Moet Weten over Alexandriet Kattenoog

Alexandriet Kattenoog sieraden, alexandriet Kattenoog kopen, alexandriet en je kunt meer details over stenen vinden in dit artikel.

 

Alexandriet Kattenoog

 Alexandriet Kattenoog is een exclusieve edelsteen uit de Chrysoberyl-familie die de unieke optische kenmerken vertoont van de twee meest populaire Chrysoberyl-edelstenen - Kattenoog-effect van Chrysoberyl Kattenoog' & 'Kleurveranderend vermogen van Alexandriet'. Deze edelsteen wordt zelden in de natuur gevonden en is zeer begeerd door verzamelaars en sieradenontwerpers. Je moet Alexandriet Kattenoog niet verwarren met Alexandriet. Omdat het twee verschillende stenen zijn.

Wat is Alexandriet Kattenoog?

Alexandriet Kattenoog

Alexandrite Kattenoog is een steen die kleurovergangen laat zien door blauwgroen aan te nemen in zonlicht en roodviolet in onnatuurlijk licht zoals kaarslicht. Alexandrieten, die scherpere kleurovergangen hebben en geen bruinachtige kleur vertonen, zijn waardevoller. Het is een van de zeldzame soorten edelstenen met kleurovergangen in de wereld. Net als smaragd behoort het tot de berylgroep. De andere naam is Chrysoberyl Kattenoog.

Eigenschappen van Alexandriet Kattenoog

Alexandriet Kattenoog

Alexandriet werd voor het eerst gevonden in het Oeralgebergte in Rusland in 1830, en de meest waardevolle van deze natuurstenen werd als geschenk aan de Russische tsaar Alexandra aangeboden. Om deze reden is deze kostbare steen naar hem vernoemd.

Aangezien deze afzetting in het Oeralgebergte na een korte periode van werking werd gesloten, zijn de hier verkregen Alexandrieten zeer zeldzaam en zeer waardevol.

Tegenwoordig wordt het ook gedolven in Sri Lanka, Zimbabwe en Brazilië, maar de Russische oorsprong is het meest waardevol.

Alexandriet is nuttig bij het beschermen tegen schadelijke stralen vanwege het vermogen om kosmische straling te filteren. Het is bekend dat het goed is voor aandoeningen van het zenuwstelsel. Het helpt bij de behandeling van pancreas- en miltaandoeningen.

Wat zijn de voordelen van Alexandriet Kattenoog?

Alexandriet-Kattenoog

Alexandriet wordt vereerd om zijn sterke helende eigenschappen, metafysische krachten, en wordt veel gebruikt in kristalgenezingstherapieën. Het is bekend dat het een perfecte balans behoudt tussen de fysieke wereld en de spirituele wereld. Er zijn nog enkele andere uitzonderlijke voordelen van het dragen van deze mooie juni-geboortesteen Alexandriet.

  • Beschermt tegen ultraviolette en schadelijke stralen, werkt als een filter,
  • Het herstelt spanningen in het zenuwstelsel,
  • Vaardigheden ontwikkelen,
  • Het helpt bij celvernieuwing,
  • Het helpt de pijn te overwinnen die bloedkanker veroorzaakt,
  • Helpt bij snelle veranderingen,
  • Het brengt de tastzin naar een hoger niveau,
  • Verbetert de verbinding in geest en intellectuele gevoelens,
  • Reguleert het hormonale systeem
  • Verbetert de eiwitvertering
  • Het leven scheidt de vreugde af, de persoon voelt geluk,
  • Ontwikkelt het gevoel van eigenwaarde, vergroot het zelfvertrouwen.

Wie moet de Alexandriet Kattenoog Stone dragen?

Alexandriet Kattenoog

Alexandriet Kattenoog is een combinatie van de twee fascinerende edelstenen - 'Alexandriet' en 'Kattenoog'. Het lijkt groen in wit licht en rood in het gele licht. Tegelijkertijd toont het een scherp gedefinieerde lichtstraal die parallel over het oppervlak loopt wanneer de edelsteen heen en weer wordt bewogen onder een directe lichtbron. Chrysoberyl met dergelijke eigenschappen wordt zelden in de natuur gevonden en is daarom een ​​gewaardeerd bezit. Het wordt beschouwd als een perfecte edelsteen voor liefhebbers van uniciteit en luxe. Trouwens, Alexandriet Kattenoog steen lijkt op Apatiet Kattenoog steen, maar het zijn totaal verschillende stenen.

    Alexandriet Kattenoog is een prachtige edelsteen voor sieraden die een grote weerstand biedt tegen dagelijkse slijtage (de hardheid van de Alexandriet Kattenoog varieert van 8,5 op 10 op de schaal van Mohs). Daarom kan een ring of hanger van een Alexandriet Kattenoog een onderdeel zijn van uw dagelijkse sieraden, omdat deze minder gevoelig is voor beschadiging en lang mooi blijft.


    Erkend om zijn schoonheid, zeldzaamheid en waarde, is Alexandriet Kattenoog chrysoberyl een uitstekende edelsteen voor verzameldoeleinden. Met zijn kenmerkende overheersende kenmerken helpt deze edelsteen de collectie te laten groeien, zowel in termen van kwaliteit als waarde.

Hoe kwaliteit Alexandriet Kattenoog te identificeren?

Alexandriet Kattenoog

Het is altijd belangrijk om Alexandriet Kattenoog van goede kwaliteit te kopen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te garanderen. De kwaliteitscriteria voor Alexandriet kattenoog edelsteen verschillen iets van de andere gekleurde edelstenen vanwege de unieke optische eigenschappen. Afgezien van de 4C's (kleur van het lichaam, helderheid, snit en karaatgewicht) van kwaliteit, beïnvloeden ook andere factoren, zoals de oorsprong, de sterkte van het kattenoogeffect en de intensiteit van de kleurverandering, de waarde van de Kattenoog Alexandriet-markt. Houd rekening met deze factoren bij het selecteren van de beste kwaliteit Alexandriet Kattenoog.

Oorsprong

De meeste edelstenen ogen van alexandrietkatten komen uit de Chrysoberyl-mijnen van landen als Sri Lanka (Ceylon), Madagaskar, Birma, India, Rusland en Brazilië. Vanwege de sterke kleurverandering en het duidelijk zichtbare kattenoogeffect wordt Sri Lankaanse of Ceylonese alexandriet kattenoog beschouwd als de beste variëteit.

Kwaliteit van kleurverandering

Natuurlijke Alexandriet Kattenoog-edelstenen van topkwaliteit vertonen 100% kleurverandering en de kleur is vrij dicht bij puur groen en rood. Vanwege de uiterst zeldzaamheid zijn dergelijke kwaliteitsstukken behoorlijk kostbaar en zeer gewild bij de serieuze verzamelaars van edelstenen. Alexandriet-kattenoog met minder opvallende kleurverandering valt vaak in de iets lagere categorie. Afgezien van de mate van kleurverandering, maakt ook de intensiteit van de kleur een verschil. De waarde daalt meestal wanneer de kleur verre van puur rood en groen is.

Kracht van kattenoogeffect

Een natuurlijke Alexandriet kattenoogsteen met een perfect kattenoogeffect (ook wel chatoyancy genoemd) wordt als zeer wenselijk beschouwd. De perfectie (sterkte) hangt af van de lengte van de lichtband, de kleur en intensiteit ervan. Een steen met een heldere, consistente, zilverachtige of blauwachtige witte lichtband wordt als ideaal voor aankoop beschouwd. Edelsteen alexandriet kattenoogprijs daalt als de oogband van de kat vaag, gebroken of niet duidelijk zichtbaar lijkt.

Lichaamskleur

Kattenoog Alexandriet is meer een olijf- tot goudgroene kleur. De lichaamskleur zelf geeft aanwijzingen dat dit juweeltje waarschijnlijk een kattenoogeffect bevat. Donkergroene natuurlijke Kattenoog alexandriet met een sterke lichtstraal kan een goede keuze zijn voor sieraden.

Duidelijkheid

Het natuurlijke Alexandriet Kattenoog is een semi-transparante tot semi-transparante edelsteen die meestal holle buisjes en fijne naaldachtige insluitsels draagt. Het kan ook sporen van mica, apatiet, fluorietkristallen, vloeistofdruppels en vingerafdrukken enz. bevatten. Daarom is het vinden van een oogschoon stuk een zeer zeldzaam scenario. De helderheid van deze steen wordt vaak beoordeeld aan de hand van zijn oppervlaktestructuur en glans. Edelstenen met een glad en vlekvrij oppervlak worden als zeer wenselijk beschouwd.

Vorm

De meeste Alexandriet-kattenoogstenen hebben de vorm van ronde of ovale cabochons (gepolijste stenen met concave koepel). Deze oefening wordt uitgevoerd om het gewenste kattenoogeffect op het koepeloppervlak van de steen te verkrijgen, wat niet mogelijk is in de gefacetteerde steen. Voor sieradendoeleinden wordt vaak geadviseerd om Alexandriet Kattenoog te vermijden met te platte of te hoge koepels, omdat deze gemakkelijk kunnen beschadigen wanneer ze in sieraden worden geplaatst.

Hoe variëren de prijzen van Alexandriet Kattenoog? Hoeveel is het gemiddeld?

Alexandriet Kattenoog

De waarde van Kattenoog Alexandriet hangt grotendeels af van de lichaamskleur, het effect van de intensiteit van de kleurverandering, de sterkte van de lichtband (kattenoogeffect), de helderheid, de vorm en het karaatgewicht. Vanwege de verminderde beschikbaarheid blijft de waarde van Kattenoog Alexandriet van de beste kwaliteit aanzienlijk hoog en krijgt het vooral de aandacht van verzamelaars en sieradenontwerpers. Zelfs sommige stenen van lagere kwaliteit slagen erin om een goede hoeveelheid te trekken vanwege de zeldzaamheidsfactor.

De edelsteenprijs van Alexandriet Kattenoog in India begint vanaf ongeveer $ 185 per karaat en loopt op tot ongeveer $ 3075 per karaat. en zelfs daarboven. De prijzen kunnen hoger zijn dan in andere landen zoals Dubai, het VK, de VAE en de VS, enz.

Oorsprong

Sri Lankaanse Alexandriet kattenoog staat bekend om zijn superieure kwaliteit. Daarom wordt verwacht dat de prijs van alexandriet kattenoog-edelsteen uit Sri Lanka hoger zal zijn dan die van andere oorsprong. De prijs van Alexandriet-kattenoogsteen voor edelstenen uit India, Myanmar (Birma), Rusland en Brazilië blijft relatief lager.

Kracht van het kattenoogeffect

Alexandriet kattenoogstenen die een goed gevormd kattenoogeffect vertonen, zijn moeilijk te vinden, daarom trekken ze een hoge premie voor kwaliteit en zeldzaamheid. Een steen met een te zwak of slecht zichtbaar kattenoog effect ziet er minder mooi uit en verliest daardoor zijn waarde.

Intensiteit van kleurverandering

Over het algemeen geldt: hoe duidelijker de kleurverandering, hoe hoger de waarde van de edelsteen. Een edelsteen die 100% kleurverandering vertoont, is uiterst zeldzaam en zeer gewild bij de edelsteenverzamelaars. Dergelijke edelstenen worden door de edelsteenliefhebber als zeer gewaardeerd.

Lichaamskleur

De kleur van het lichaam creëert geen groot prijsverschil, in tegenstelling tot andere gekleurde edelstenen. De aanwezigheid van een onberispelijke, consistente en diepe olijf- of geelgroene kleur droeg echter bij aan de schoonheid en algehele waarde van de Alexandriet-kattenoog-edelsteen.

Duidelijkheid

De aanwezigheid van insluitsels komt in de basisaard van Alexandriet Kattenoog-edelsteen. Zelfs hoogwaardige stenen zullen naar verwachting enkele insluitsels bevatten. Daarom stijgt de prijs van Alexandriet Kattenoog-edelsteen geleidelijk voor stenen met een goede helderheid.

Vorm

Net als andere factoren is ook de vorm van invloed op de natuurlijke chrysoberyl Alexandriet Kattenoog-prijs. De snijverhouding en afwerking van de edelsteen versterken het algehele uiterlijk en de optische fenomenen. Vanwege zijn zeldzaamheid wordt Alexandriet kattenoog ruw vaak gesneden voor maximaal gewichtsbehoud. Zeer symmetrische stukken zullen naar verwachting enigszins duur zijn omdat ze verspilling van ruwe steen met zich meebrengen.

Karaatgewicht

De prijs van natuurlijke Alexandriet Kattenoog in India neemt exponentieel toe met de grootte, vooral voor stenen van superieure kwaliteit. Als de kwaliteit echter superieur is, kan zelfs een 1 karaats Alexandriet Kattenoog prijs hoger zijn dan de kosten van een steen van lagere kwaliteit van relatief groter formaat.

Label

Hardheid

8.5

Specifiek gewicht

3,68 – 3,79

Chemische formule en groep

BeAl2O4 en Oxide

Kleur

Groen, Blauwachtig, Paars, Rood

Plaatsen van Extractie

Rusland, Brazilië, Birma, Madagaskar, Sri Lanka

Chakra's

Kroon, Hart en Zonnevlecht
© Steen Soorten. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Steen Soorten