Alles Wat u Moet Weten over Apatiet Kattenoog

Apatiet, blauwe apatiet, apatiet steen, apatietkristallen, apatiet edelsteen,apatiet armband en je kunt meer details over stenen vinden in dit artikel

 

Apatiet Kattenoog

Apatiet Kattenoog is een geel tot blauwgroen gekleurde, halfedelsteen van de apatiet-mineraalfamilie. Als vervanging voor Chrysoberyl-kattenoog, wordt het gedragen om spiritueel bewustzijn, financieel gewin, gezondheid van de botten en positieve energie te verbeteren.

Wie moet Apatiet Kattenoog dragen?

Apatiet Kattenoog

Kattenoog-apatiet wordt beschouwd als een krachtige edelsteen vanwege de associatie met de invloedrijke planeet Ketu. Deze edelsteen (vaak aangeduid als Vaidurya of Ketu ratna) staat bekend om zijn intense planetaire energieën en staat bekend om het zegenen van de drager met onmiddellijke resultaten. Astrologen raden dit juweeltje aan om zwakkere Ketu te versterken en om positieve resultaten te halen uit de gunstige plaatsing in de horoscoop.

  • Vedische astrologie schrijft apatiet kattenoog voor voor Vruschika (Schorpioen) rashi.
  • Voorouders van het teken Ram, Leeuw, Boogschutter en Vissen kunnen ook Ketu ratna dragen.

Voordelen van Apatiet Kattenoog

Apatiet Kattenoog


Afgezien van de kenmerkende kleur en het betoverende kattenoogeffect, onderscheiden de unieke metafysische eigenschappen en helende krachten het apatietkattenoog van de rest van de edelstenen. Trouwens, hoewel Apatiet Kattenoog en Alexandriet Kattenoog twee gelijkaardige stenen zijn, zijn ze totaal verschillend van elkaar.

Begiftigt een ethische en spirituele benadering

In de vedische astrologie betekent Ketu onthechting van de wereldse verlangens. Daarom vertrouwen oude mensen diep in Ketu ratna om mensen te helpen weg te blijven van onethische zaken en hun spirituele neiging te vergroten.

Brengt spontane resultaten en geluk

Beschouwd als de snelst werkende edelsteen, staat kattenoog-edelsteen bekend om het geven van onmiddellijke resultaten voor iemands actie. Astrologen zijn er sterk van overtuigd dat het dragen van apatiet kattenoog geluk brengt en maximale voordelen biedt aan mensen die zich bezighouden met paardenraces, gokken en andere speculatieve inspanningen.

Geneest ogen en zenuwstelsel gerelateerde aandoening

Er wordt ook aangenomen dat de edelsteen van het kattenoog talrijke helende vermogens bezit. Het wordt gedragen om constante lichaamspijn en aandoeningen die verband houden met ogen en zenuwen te geneze.

Apatiet Kattenoog Prijs

Apatiet Kattenoog

De waarde van apatiet kattenoog varieert enorm, afhankelijk van de plaats van herkomst, kwaliteit, grootte en behandeling. In India varieert de prijs van apatiet-kattenoog per karaat van $ 7 per karaat en hoger.

Oorsprong

 Apatiet Kattenoog edelstenen uit oa Brazilië, Birma, Tanzania en Sri Lanka worden als van goede kwaliteit beschouwd en hebben daardoor een goede marktwaarde.

Kracht van Chatoyant Band

Het scherpe en duidelijk zichtbare kattenoogeffect heeft een sterke invloed op de prijzen van apatiet kattenoog. De stenen met smallere, helderdere en scherper gedefinieerde band zijn een betere prijs verschuldigd.

Kleur

Kleur wordt beschouwd als de op één na belangrijkste factor bij het beoordelen van de apatietwaarde van het kattenoog. Vanwege de enorme vraag en de geringere beschikbaarheid heeft kattenoogapatiet in groengele of diepe honingkleur de hoogste waarde.

Helderheid

Aangezien insluitsels gebruikelijk zijn in het oog van apatiet, is de aanwezigheid van insluitsels tot op zekere hoogte acceptabel. Maar naarmate de insluitsels de duidelijkheid beginnen te belemmeren, worden de prijzen beïnvloed. De waarde van kattenoogapatiet neemt sterk af voor stenen met oppervlakkige vlekken en vlekken. Oogschone stukken zijn zeldzaam en zijn exorbitant geprijsd.

Snee

Vanwege de lage hardheid en hoge opaciteit wordt deze edelsteen meestal in cabochons geslepen. Ovaal gevormde cabochons zijn gemakkelijk verkrijgbaar en relatief goedkoper vanwege de minimale gewichtsvermindering die bij het snijproces betrokken is. Omdat ze minder vaak voorkomen, zijn ronde en peervormige cabines relatief duurder.

Karaatgewicht

Vanwege de zachtheid en zeldzaamheid wordt apatiet kattenoog edelsteen nauwelijks gevonden in grote maten. Dit is de belangrijkste reden achter de dramatische stijging van de prijzen van apatiet-kattenoog voor stenen van meer dan 4-5 karaat.

Behandeling

Natuurlijke kattenoog-apatiet-edelstenen worden zelden behandeld of verbeterd. Indien aanwezig, is een warmtebehandeld kattenoog goedkoop geprijsd en wordt het niet als goed beschouwd voor astrologische doeleinden.

Hoe kwaliteit Apatiet Kattenoog te identificeren?

Apatiet Kattenoog

Oorsprong, opvallende bandsterkte, kleur en helderheid zijn de drie belangrijke factoren die zorgvuldig moeten worden gecontroleerd voordat een apatiet kattenoog-edelsteen wordt gekocht. Aangezien deze edelsteen voornamelijk voor astrologische doeleinden wordt gedragen, is het selecteren van de beste kwaliteit Apatiet Kattenoog-edelsteen vrij essentieel voor het verkrijgen van de optimale resultaten.

Oorsprong

Kattenoog van apatiet van hoge kwaliteit is afkomstig uit de mijnen van Sri-Lanka, India, Birma (Myanmar), Madagaskar, Tanzania, Mozambique en Brazilië. Geelgroene kattenoog-apatiet-edelstenen uit Sri Lanka en Brazilië worden beschouwd als van de beste kwaliteit en zeer geprefereerd voor astrologisch gebruik. Vanwege de briljante blauwe tint wordt het Birmese kattenoog echter grotendeels gedragen.

Chatoyant-bandsterkte en lichaamskleur

Helder en sterk verzadigd geelachtig groen tot honingkleurig apatiet kattenoog wordt beschouwd als de meest wenselijke variëteit. In combinatie met een fijne, smalle, zilveren of gouden chatoyant-band, verschuift de algehele waarde van het kattenoog verder naar het noorden. Slechte kleurverzadiging, onduidelijk kattenoogeffect en de aanwezigheid van sterke kleurzones zijn aanwijzingen voor stenen van slechte kwaliteit.

Helderheid

Kattenoog van apatiet is meestal minder transparant en meer doorschijnend vanwege de aanwezigheid van duidelijke rutielnaaldachtige insluiting. Omdat kattenoog van apatiet relatief kwetsbaarder is in vergelijking met andere minerale soorten, is het bovenoppervlak gevoeliger voor krassen, wat de helderheid en gladheid vermindert. Daarom wordt apatiet met een loepzuivere kattenoog als waardevol beschouwd.

Wat is een betere astrologische keuze uit Chrysoberyl Kattenoog of Apatiet Kattenoog?

Apatiet Kattenoog

Chrysoberyl Kattenoog wordt beschouwd als de beste keuze voor astrologische doeleinden vanwege zijn diepe honing- of geelgroene kleur, optimale helderheid en sterk chatoyant effect. Het apatiet-kattenoog wordt vaak voorgesteld als een astrologisch alternatief voor het zeldzame en kostbare chrysoberyl-kattenoog. Het is een betaalbaar maar relatief minder effectief alternatief voor de primaire vedische edelsteen. Astrologen adviseren mensen met ernstige budgetbeperkingen om apatiet kattenoog in een hoger karaatgewicht te dragen om de positieve invloeden van de planeet Ketu te krijgen. Het is echter belangrijk om te weten dat het dragen van vervangingen of vervangingen van kattenoogsteen geen gelijkwaardige gunsten oplevert als de primaire edelsteen.

Hoe kan ik de kwaliteit van Apatiet Kattenoog controleren?

Apatiet Kattenoog

Voor astrologische doeleinden wordt een oogschone apatietsteen in geelachtig groen of honingkleur, die uitstekende chatoyance vertoont, als het meest wenselijk beschouwd. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak van kattenoogsteen vrij is van scheuren, vlekken, vlekken en andere gebreken die in bange teksten worden vermeld om er maximaal van te profiteren.

In welke vinger en metaal kan ik Apatiet Kattenoog edelsteen dragen?

Volgens astrologische normen moet men apatiet kattenoog in de middelvinger van de werkende hand dragen, bij voorkeur in zilvermetaal. In bepaalde gevallen kan panchdhaatu of witgoud ook worden gebruikt voor het personaliseren van een Kattenoog ring of hanger om de gewenste astrologische resultaten te krijgen.

Label

Hardheid

5-6

Specifiek gewicht

3.15 – 3.30

Chemische formule en groep

Een groep calciumfosfaten. Fluorapatiet: Ca5(PO4)3F Hydroxylapatiet: Ca5(PO4)3(OH) Chlorapatiet: Ca5(PO4)3Cl Carbonaatrijk apatiet/francoliet: Ca5(PO4,CO3)3(F,O)

Kleur

Groen, blauwgroen, bruin, geel, wit, blauw, paars, magenta

Plaatsen van Extractie

Brazilië, Tunesië, Egypte, Hongarije, Israël, VS, Rusland, Duitsland, Oostenrijk en Portugal

Chakra's

Wortel, zonnevlecht, hart
© Steen Soorten. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Steen Soorten