Alles Wat u Moet Weten over Amethist

Amethist, amethist steen, amethist geode, roze amethist, amethist juwelen en je kunt meer details over stenen vinden in dit artikel.

 

Amethist

 Amethist is een violetkleurige, halfedelsteen uit de minerale familie kwarts. Als een astrologisch substituut van Blauwe saffier, wordt het gedragen om financiële stress, professionele instabiliteit en ongezonde verslavingen te overwinnen. Je moet Amethist niet verwarren met Amethyst Cabochon. Omdat het twee verschillende stenen zijn.

Wat is Amethiststeen?

Amethist is een lid van de kwartsmineraalfamilie, die zich in de natuur onderscheidt door zijn prachtige paarse tint. Het wordt ook wel paarse kwarts genoemd. De kleur van amethist kan variëren van licht lila tot fel paars. Deze edelsteen was van oudsher gereserveerd voor royalty's, maar wordt tegenwoordig ook gebruikt in verschillende fijne sieraden of als decoratieobject. Het staat voor rust en sereniteit.

Wat is de betekenis van Amethiststeen?

Er wordt gedacht dat amethist door de geschiedenis heen veel eigenschappen heeft. Hoewel er verschillende meningen zijn dat de steen slechte gedachten bestrijdt en soldaten beschermt tegen oorlogswonden, gaat de oorsprong van amethist terug tot het oude Griekenland. Men denkt dat het is afgeleid van het Griekse woord "amethystos". Dit Griekse woord betekent 'middel tegen dronkenschap' of 'nuchter'. In de Griekse mythologie zijn er mythen dat een persoon die een amethist draagt, niet dronken zal worden, of dat iemand niet dronken kan worden van een drankje dat volledig van amethiststeen is gemaakt.

Hoe wordt amethist gevormd?

Van buitenaf lijkt de ruwe amethistmassa net een stuk steen. Wanneer geopend, is het een helder paars gekleurd kristal gevuld met mooie en glanzende kristallen. Wetenschappelijk bestaan amethist-geodes (massa's) uit twee fasen. Deze stadia zijn eerst de vorming van holtes en vervolgens de vorming van kristallen. Als gevolg van het samendrukken van gasholtes in de lavabellen, ontstaan er holtes in het vulkanische gesteente. Later worden deze ruimten in de loop van de tijd gevuld met een silicarijke vloeistof (SiO2), die in de loop van de tijd kristallen vormt. Hoewel de vorming van deze paars glanzende kristallen in een paar zinnen wordt uitgelegd, kunnen we zeggen dat het miljoenen jaren duurde om zich te vormen, dat wil zeggen dat ze in de prehistorie werden gevormd.

Waar vind je Amethist?

Amethistafzettingen zijn over de hele wereld te vinden. Vooral in India, Brazilië en Uruguay, die rijk zijn aan vulkanisch gesteente, zijn er veel amethistafzettingen. De meest bekende hiervan is de minerale afzetting in de regio Rio Grande Do Sul. Bovendien wordt amethist, vooral recentelijk, commercieel gewonnen in Siberië en Rusland.

Hoe echte amethist te identificeren?

amethist steen

De meest betrouwbare manier om te bepalen of uw steen echt is, is door hem te laten testen door een deskundige en gekwalificeerde juwelier. Omdat deze experts hoge prijzen vragen, raden we je aan om amethist te kopen bij een betrouwbare en gerenommeerde verkoper. Bovendien is een eenvoudige methode die u kunt proberen, de hardheid te testen. Amethist steen is hard genoeg om krassen op het glas te maken.Na het lichte spoor dat het op het glas achterlaat, is er geen schade aan de steen. Als je steen bewerkt of getrommeld is, kun je de laatste methode proberen die we aanbevelen. Raak eerst de amethiststeen aan. Echte amethist is zelfs midden in de zomer koud. Als je kunt, plaats de steen dan op je voorhoofd en wacht even, als de steen heet wordt, is het hoogstwaarschijnlijk nep omdat echte amethisten geen warmte uitwisselen.

Hoe Amethiststeen te gebruiken?

Amethist geeft geluk, rust, energie en vitaliteit aan je lichaam en huis. U kunt het gebruiken voor energiewerken of voor decoratiedoeleinden. Wanneer je de steen in je leefruimte plaatst, kost het alleen energieën die compatibel zijn met jou, keert de negativiteit uit de weg en verandert het. Door het op uw kruinchakra of op het derde oog te plaatsen, wordt het gemakkelijker om het verleden te onthouden en verbetert u het zicht naar voren.

Wie zou Amethist moeten dragen?

Amethist (betekent Jamuniya, Katela of Ketela in het Hindi) wordt geassocieerd met de planeet Saturnus. Het wordt gedragen om de zwakkere Saturnus te versterken en om te profiteren van zijn gunstige bezetting in de horoscoop van een persoon.

  • Vedische astrologie schrijft Jamuniya ratna voor Makar (Steenbok) en Kumbh (Waterman) rashi..
  • Westerse astrologie kent een amethist geboortesteen toe aan Vissen.
  • Amethist kan ook gedragen worden door Tweelingen, Maagd en Stier.

Voordelen van Amethist

amethist geode

Amethist is behoorlijk populair vanwege zijn vermogen om rusteloze en afgeleide geesten te kalmeren en is dus zeer gunstig voor het verbeteren van de productiviteit van de drager.

Geneest verslavende neigingen

Sinds de oudheid wordt Amethist op grote schaal gebruikt voor het verhelpen van zelfdestructieve en verslavende neigingen van mensen. Mensen die verslaafd zijn aan roken, drinken en drugsgebruik kunnen zeker op deze edelsteen vertrouwen om met deze gewoonten te stoppen.

Herleeft verloren fortuinen en relaties

Amethist kan onverwachte kansen doen herleven, waardoor de drager materiële en financiële gemakken kan terugwinnen en verloren of verbroken relaties kan herstellen.

Kalmeert angstige geesten

Amethist kan zwakke, fragiele en angstige geesten kalmeren en is dus zeer gunstig bij het genezen van slapeloosheid, angst, angst en depressie. De voordelen van amethist overtreffen bijna elke andere edelsteen als het gaat om het verbeteren van de mentale focus, concentratie en meditatieve vaardigheden van de drager.

Heft mentale blokkades op

Het dragen van amethist kan stilstaande of geblokkeerde geesten openen, waardoor paden worden geplaveid voor creatieve en logische oplossingen. Om deze reden nemen academici, onderzoekers en geleerden vaak hun toevlucht tot amethist voor succes.

Verbetert de gezondheid van haar, tanden en botten

Ontgifting en cellulaire regeneratie zijn enkele van de algemeen erkende helende voordelen van Amethist in de alternatieve geneeskunde. Het wordt ook gedragen om artritis, botkanker en verlamming te genezen.

Hoe variëren de prijzen van Amethist? Hoeveel is het gemiddeld?

Amethist


Omdat het een robuuste edelsteen is (hardheid van Moh - 7) en overvloedig verkrijgbaar in de natuur, wordt amethist op commerciële schaal in sieraden gebruikt. De prijzen worden meer beïnvloed door de kleur en minder door andere factoren. Toch hebben herkomst, snit en zuiverheid enige invloed op de prijzen. De prijs van amethist per karaat in India begint meestal vanaf $ 2 en kan oplopen tot $ 7.

Oorsprong

De prijzen van Braziliaanse amethist variëren van $ 4 tot $ 6 per karaat en zijn meestal hoger dan bij andere oorsprongen vanwege de superieure kleurkwaliteit. Vanwege de betere duidelijkheid kan Afrikaanse amethist ook behoorlijk geld opbrengen, hoewel dat van steen tot steen kan verschillen.

Kleur

De prijs van amethist wordt bijna volledig bepaald door de kleur. Diep paarse amethist met lichte rode en blauwe tinten, trekt een hogere prijs dan te donkere of te lichte edelstenen. Kleurzonering of inconsistente kleurverdeling kunnen de amethistkosten per karaat marginaal verlagen.

Helderheid

Amethist is grotendeels vrij van zichtbare insluitsels. Hoewel ze, indien aanwezig, kunnen lijken op roodbruine naalden of L-vormige banden en de algehele waarde van amethist kunnen verminderen.

Knippen & Vormen

Een fijn geslepen edelsteen verlicht niet alleen kleur en licht beter, maar kan de insluitsels slim verbergen. Gefacetteerde edelstenen zijn duurder dan cabochons vanwege de verspilling van stenen tijdens het proces. Op vergelijkbare gronden, als de algehele kwaliteit hetzelfde blijft, zijn ronde en ovale vormen goedkoper dan vierkante of andere aangepaste vormen.

Karaatgewicht

In tegenstelling tot andere kostbare edelstenen is amethist in de natuur overvloedig aanwezig. Om deze reden is het mogelijk dat de prijs van amethist niet exponentieel stijgt ten opzichte van het karaatgewicht.

Behandeling

Door voldoende beschikbaarheid is amethist niet zo kwetsbaar voor woekerpraktijken zoals synthetische verwerking of behandelingen. Het kan echter nog steeds worden onderworpen aan breukvullende of kleurverbeterende maatregelen. Gewoonlijk is natuurlijke amethist waardevoller en astrologisch compatibel dan synthetische of behandelde. Om waar voor uw geld te garanderen, adviseren wij onze klanten om originele, gecertificeerde amethist online of bij gerenommeerde dealers te kopen.

Edelsteenprijzen worden zowel in karaat als in Ratti berekend. Amethist prijs per karaat is altijd gelijk aan Amethist prijs per ratti.
1 Ratti = 0,91 karaat

Hoe kwaliteit Amethist te identificeren?

roze amethist

De kwaliteit van Amethist wordt voornamelijk bepaald door de kleur. Maar kennis vooraf van andere factoren kan onze klanten helpen de meest competente optie te kiezen en de beste kwaliteit Amethist edelsteen online te kopen volgens hun voorkeur.

Oorsprong

Amethistmijnen zijn ontdekt in Rusland, Zambia, India, Brazilië, Myanmar, Madagaskar, Mexico en Sri Lanka. De rijke paarse kleur geassocieerd met Afrikaanse amethist maakt het echter uitzonderlijk populair. Zambiaanse en Braziliaanse amethist zijn andere beroemde amethistoorsprongen vanwege de behoorlijk verzadigde frambozenpaarse kleur.

Kleur

De kleur van amethist kan variëren van lichtroze-violet tot diep paars. Amethist van de beste kwaliteit vertoont een levendig verzadigde paarse kleur (met of zonder rode tinten) en heeft geen volledige kleurzonering. De edelsteen mag niet te licht zijn om de kleur af te zwakken of te donker om er zwart uit te zien bij weinig licht. Ook moet men zorgvuldig zoeken naar bruine tinten en kleurzones, omdat deze de kwaliteit en de algehele waarde van amethist marginaal kunnen verlagen.

Helderheid

Amethist is geclassificeerd als Type - 2 edelsteen op helderheidsnormen, wat inhoudt dat het van nature schoner is dan andere kostbare edelstenen. Indien aanwezig, bestaan insluitsels in Amethist echter in en als naalden of L-vormige banden. Een transparante amethist zonder zichtbare insluitsels straalt licht en kleur beter uit dan de doorschijnende stenen. In de regel, hoe minder de insluitsels, hoe beter de kwaliteit van amethist. Omdat het gemakkelijk verkrijgbaar is in de natuur en redelijk betaalbaar is, is het niet de moeite waard om concessies te doen aan het helderheidsaspect bij het online of bij dealers kopen van amethist.

Wat is het verschil tussen groene amethist en paarse amethist?

In de edelsteenkunde wordt Amethist erkend als een natuurlijk voorkomende, paarsgekleurde halfedelsteen van de minerale kwartsfamilie. Groene Amethist daarentegen is geen andere edelsteen, maar het resultaat van een intense hittebehandeling die is uitgevoerd om de kleur van de Amethist van paars naar groen te veranderen. De term 'Groene Amethist' is een verkeerde benaming, wat betekent dat het een valse identiteit is die mensen misleidt die mogelijk op zoek zijn naar Prasioliet. Hoewel zowel Amethist als Prasioliet tot dezelfde minerale familie behoren, bestaan ze niet als louter kleuropties, maar als totaal verschillende edelstenen met verschillende marktprijzen. Omdat amethist de meest gewaardeerde edelsteen is van de kwartsmineraalfamilie, proberen mensen vaak Prasioliet te verkopen en te verkopen als groene amethist voor winstbejag. De marktwaarde van zo'n warmtebehandelde steen is veel lager dan die van amethist of zelfs prasioliet.

Wat is de beste oorsprong voor Amethist voor astrologische doeleinden?

Afrikaanse Amethist wordt beschouwd als het beste voor astrologisch gebruik vanwege zijn intense, echte paarse kleur. Omdat Braziliaanse en Siberische amethist echter ook goed genoeg zijn, kunnen ze ook worden gedragen. Aangezien amethist niet te duur en astrologisch belangrijk is, adviseren we onze klanten om amethist van hoge kwaliteit te dragen die kleurconsistent is en vrij is van toevoegingen om maximale voordelen te ontvangen.

Is amethist astrologisch gezien even effectief als blauwe saffier?

Amethist wordt in de vedische astrologie erkend als de vervanger of upratna van blauwe saffier, wat betekent dat het resultaten kan opleveren, maar niet zonder bepaalde gevolgen. In vergelijking met de originele astrologische edelsteen (in dit geval Blauwe saffier), kost een vervanging veel meer tijd. Bovendien voldoen de resultaten mogelijk niet aan de verwachtingen van de drager. Amethist wordt echter gesuggereerd wanneer een persoon wordt beperkt door budgettaire problemen en niet in staat is om blauwe saffier te kopen.

10 dingen die je moet weten over amethist

Amethist

  • Het is afgeleid van het oude Griekse woord "amethystos", wat niet dronken betekent.
  • Het is een van de bekendste leden van de kwartsfamilie.
  • Naarmate de kleur en helderheid van de steen toeneemt, neemt de waarde ervan toe.
  • Het wordt meestal gewonnen in Brazilië, Uruguay en India in de wereld.
  • Het is de steen van degenen die in februari zijn geboren.
  • Het kan worden gebruikt om het kruinchakra en het derde oog te versterken.
  • Er wordt aangenomen dat het de stroom van bewustzijn en intuïtie versterkt.
  • Tot de jaren 1800 (vóór de ontdekking van amethistafzettingen in Brazilië) was het net zo waardevol als robijn en saffier.
  • De kleur paars vertegenwoordigt de koninklijke families en amethist wordt gebruikt in koninklijke emblemen en insignes, vooral in Engeland.
  • Het is de officiële edelsteen van de provincie Ontario in Canada.

Label

Hardheid

7

Specifiek gewicht

2,65

Chemische formule en groep

SiO² + Al, Ca, Fe, Mg, Li, Na en Oxiden

Kleur

Paars en zijn tinten, transparant, semi-dekkend

Plaatsen van Extractie

Mexico, Siberië, Uruguay, Zambia, Brazilië, Uruguay, Bolivia, Argentinië, Zambia, Namibië, Afrika, Turkije

Chakra's

Voorhoofd en kruin
© Steen Soorten. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Steen Soorten